SOCIJALISTI ZABORAVILI SVOG OSNIVAČA: Mrkonjić se jedini setio Miloševićevog rođendana

Počasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić položio je juče cveće na grob Slobodana Miloševića u Požarevcu.

Da li su ostali socijalisti zaboravili svog osnivača ili im je samo smetala avgustovska vrelina, tek juče ih nije bilo u blizini groba ispod lipe.

Da je živ Slobodan Milošević, bivši predsednik SRJ, juče bi napunio 78 godina. Njegovog rođendana setio se njegov dugogodišnji saborac, počasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić i zaputio se u Požarevac pred večnu kuću nekadašnjeg prijatelja.

“Sloba nije bio svetac, što je retko koji državnik u svetu. Bio je čovek od krvi i mesa, ali zaslužio je da ga narod pamti po onome sto je učinio za narod, a posebno zbog herojske odbrane u Hagu gde je faktički pobedio sam haški tribunal i zato bio ubijen od zapadnih zlotvora”, izjavio je Mrkonjić.

On podseća da je Milošević bio državnik u teško vreme 90-ih godina, ali je ipak sačuvao, zajedno sa socijalistima, privredu Srbije od propasti.

“Obnovio je zemlju posle NATO bombardovanja i kao tekovinu svoje vlasti ostavio Rezoluciju 1244, koja je danas temelj borbe za očuvanje Kosova u sastavu Srbije”.

Bista bivše prve dame i predsednice JUL Mirjane Mire Marković biće stavljena pored biste njenog muža, a postavljanje se očekuje u septembru, kad će se navršiti tačno pet meseci od njene smrti.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker