NOŽEM IZBO VLASNIKA KAFIĆA: Mišel Nenadić optužen za pokušaj ubistva u kafe “Lion” u Požarevcu

Više javno tužilaštvo u Požarevcu 28. juna podiglo je optužnicu protiv Mišela Nenadića (46), radnika obezbeđenja Gradske uprave, za pokušaj ubistva Dejana Lilkovića (52), suvlasnika kafea “Lion”.

Mesto napada kafe “Lion”/Foto: M.V.

Optužnica je podignuta u rekordnom roku, za 45 dana, posle istrage u kojoj su saslušani svedoci, optuženi i oštećeni i obavljeno psihijatrijsko veštačenje.

Optužnica bi bila podignuta i ranije, ali se čekalo da se Lilković oporavi i da svoj iskaz 19. juna.

Ovo krivično delo, za koje je zaprećena kazna od 5 do 15 godina zatvora, dofodilo se 7. maja ove godine, kada je optuženi, pod dejstvom alkohola od 2,6 promila, nožem teško povredio Lilkovića.

Do sukoba je došlo kad je Nenadić počeo da viče i vređa goste u lokalu, zbog čega je suvlasnik kafića prišao i pokušao da ga smiri. On je tada potegao nož i, odozdo, zadao ubod u grudi oštećenog.

Mišel Nenadić (prvi s leva) na litiji, sa nekadašnjim čelnicima grada – Miodragom Milosavljevićem i Miomirom Ilićem

Optuženi se branio izjavom da nije imao namere da povredi oštećenog, već se sve dogodilo zbog njegove alkoholisanosti. Psihijatrijskim veštačenjem utvrđeno je da je on bio u stanju smanjene uračunljivosti, ali ne bitno.

Pošto optužnica stupi na pravnu snagu, Viši sud zakazaće početak glavnog pretresa. Oštećeni Lilković nije se pridružio krivičnom gonjenju, jer smatra da između njih dvojice nije bilo konflikta, već se sve desilo zbog alkohola. On neće tražiti ni odštetu, jer je nju već dobio od optuženog.

Odbrana optuženog zasnivaće se na nepostojanju namere za pokušaj ubistva, zbog čega će se tražiti blaža kvalifikacija dela – nanošenje teških telesnih povreda. Inače, Nenadić je bio u pritvoru 43 dana, od 07. Maja do 20. Juna.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker