JAČI I OD DRŽAVE: Milićevi prijatelji grade i bez dozvole (FOTO)

Nakon usvajanja Zakona o ozakonjenju, krivične prijave i rušenje objekata bilo je upozorenje svima onima koji zidaju bez dozvole.

Sporna zgrada: Foto: TPKNEWS

Opština Veliko Gradište muku muči sa nelegalnim objektima koji su jači od zakona. Za taj neugodni posao na tendere obično se ne javlja nijedna firma, ili se za neke tenderi nikad ni ne raspišu.

Ipak, činjenica da je Opština Veliko Gradište dobila veliki broj zahteva za ozakonjenje objekta, za koje meštani tvrde da su građeni posle usvajanja zakona.

Jedan od takvih objekata je i zgrada na Trgu Mladena Miloradovića u Velikom Gradištu poznatog preduzetnika Gorana Milovanovića “GONIK”, velikog poslovnog prijatelja predsednika opštine Veliko Gradište Dragana Milića.

Inače, po rešenju koje je redakciji “TPKNEWS” predao opštinski insajder, Goran Milovanović je 5. januara 2009. godine, podneo tužbu Vrhovnom sudu Srbije da poništi doneto rešenje Odeljenja za inspekcijske poslove opštine Veliko Gradište u vezi sporne zgrade na Trgu Mladena Miloradovića koju je tada gradio bez građevinske dozvole, a, u kome je Milovanoviću 12. novembra 2007. godine, Odeljenja za inspekcijske poslove opštine Veliko Gradište naložilo, da u roku od 30 dana, izvrši rušenje stambenog-poslovnog objekta koje je tada još uvek bilo u izgradnji. Vrhovni sud Srbije je nakon detaljne analize Milovanovićevu tužbu odbio.

Međutim, i pored toga što je Odeljenje za inspekcijske poslove opštine Veliko Gradište nakon kontrole naložilo da Milovanović prekine sa daljim radovima na izgradnji stambeno-poslovnog objekta na Trgu Mladena Miloradovića u Gradištu, i da izvrši rušenje onoga što je već bilo izgrađeno, i nakon odbijene Milovanovićeve tužbe od strane Vrhovnom sudu Srbije, ta zgrada je završena, i svi poslovno-stambeni objekti prodati.

Zanimljiva stvar je i ta, da Milovanovićev poslovni prijatelj i, ujedno i predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić, nikad nije raspisao ni jednu javnu nabavku za rušenje spornog stambeno-poslovnog objekta, iako je bio upućen sa celom situacijom, već je nakon završenog vanrednog školovanja zaposlio Milovanovićevog sina u odeljenju za urbanizam.

U vezi ove i mnogo drugih sličnih situacija na celoj teritoriji Srbije, Darinka Đuran, pomoćnica ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prilikom posete Požarevcu izjavila je da će država naći načina da reši ovaj problem. – Razmislićemo o modalitetima koji se u tom slučaju mogu primeniti. Jedna od mogućnosti je da država odredi firme koje će obavljati rušenja ovakvih objekta – rekla je Darinka Đuran.

Na kraju ostaje pitanje – Kako država misli da ruši objekte u kojima su već građanji kupili stambene, ili poslovne prostore, neznajući da su oni izgrađeni bez dozvole, i da postoji rešenje za njihovo rušenje?

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker