GNEVNA POSLE KOMENTARA NA FEJSBUKU: Javila se medicinska sestra koju je nožem napao pacijent u petrovačkoj bolnici

Veliko hvala dugujem doktoru koji je dotrčao do mene i spasio me – poručila je napadnuta sestra.

Foto ilustracija: Tanjug/Tanja Valič/ Profimedia/Alamy

– Ja sam sestra koja je napadnuta. Skočio je s leđa na mene dok sam zaključavala vrata sobe. Napao me je pacijent bez ikakvog razloga i koga ne poznajem – kaže medicinska sestra Jelena Janković, majka dvoje dece, koja se javila posle incidenta od 21. marta uveče u Opštoj bolnici u Petrovcu na Mlavi.

Kako je Telegraf.rs ekskluzivno preneo, lekar anesteziolog Saša Milojević sprečio je masakr u Opštoj bolnici u Petrovcu na Mlavi, kada je pacijent S. J. (74) iz Žagubice krenuo da davi i nožem ubije dve medicinske sestre – Jelenu Janković i njenu koleginicu Ljiljanu Brzanović.

– Uspela sam da ga zadržim i dozovem pomoć. Šokirala sam se reakcijama drugih ljudi koji su čuli moje zapomaganje i vrištanje, a nisu reagovali. Veliko hvala dugujem doktoru koji je dotrčao do mene i spasio me – ispričala je ova medicinska sestra gnevna posle komentara na društvenim mrežama da je ona kriva, da je bila neljubazna…

Kako saznajemo u istrazi, sestra Jelena nije bila u nikakvom direktnom kontaktu sa pacijentom, niti ga je izazivala, niti imala bilo šta sa njim, sem što je prošla hodnikom kada je skočio na nju.

– Većina mojih kolega doživela je i vređanje i ponižavanje, pa čak i udarce pacijenata, a da ih niko pritom nije zaštitio. Ovome mora da se stane na put, niko ne sme da bude ni verbalno, ni fizički ugrožen na svom radnom mestu. Zahvalila bih se svima na podršci – kaže sestra Jelena koja iako je pretrpela šok nastavila da radi.

I koleginice iz bolnice stale su u odbranu Jelene, kojoj u karijeri stoje mnogi spaseni životi. U karijeri lekara heroja mogu se samo napisati romani.

Sestra Jelena Janković koju je pacijent napao u petrovačkoj bolnici Foto: Facebook/Jelena Jankovic

– Ne mogu da ćutim i da budem primer svom detetu tako sto ću ćutati. Samo očekujem zaštitu. Niko, ali niko ne zaslužuje ovako nešto ma šta radio i bio u životu – kaže Jelenina koleginica.

Podsetimo, pomahnitali pacijent vikao je hodnikom: “Ubiću te! Ubiću te!”. Prvo je napao jednu medicinsku sestru dok mu je davala terapiju.

U ambulanti je bio agresivan i skočio je da davi koleginicu. Srećom njeno zapomaganje čuo je lekar Saša Milojević i priskočio joj u pomoć. U međuvremenu, pacijent je izvukao nož i krenuo na drugu sestru koja se tu zatekla.

Vrisku druge sestre čuo je dr Milojević koji je pritrčao i skočio na naoružanog pacijenta i sprečio masakr.

Po dolasku policije, muškarac je smešten na Odeljenje psihijatrije i protiv njega je podneta prekršajna prijava za vređanje, vršenje nasilja i pretnje. Za ovo delo predviđena je novčana kazna od 20.000 do 100.000 dinara ili kazna zatvora od 10 do 30 dana.

(Tpknews.com/I. Č./Telegraf.rs)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker