MALO CRNIĆE: Najefikasnija opština u izdavanju e-dozvola u Republici Srbiji!

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED), je nezavisna asocijacija kompanija, opština i nevladinih organizacija koje rade zajedno na stvaranju povoljnog poslovnog okruženja u Srbiji.

Sumirajući rezultate primene jednog od najvažnijih reformskih zakona, koji reguliše oblast izdavanja elektronskih građevinskih dozvola, Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj proglasila je Opštinu Malo Crniće za najefikasniju u Srbiji. Od ukupnog broja primljenih zahteva u Opštinskoj upravi Malo Crniće 99% je rešeno u zakonskom roku.

Ovaj rezultat Opštine Malo Crniće, nije slučajan. Od samog početka primene novog zakona i novog načina izdavanja građevinskih dozvola, uključili smo se aktivno u rad Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Zaposlenima koji rade na poslovima objedinjene procedure obezbeđeni su tehnički uslovi za pristup centralnom registru i omogućeno im je da prisustvuju instruktažama koje je organizovalo Ministratvo i rezultat nije izostao. Ministartsvu smo posebno zahvalni što je uvek odgovaralo na naše nedoumice i pitanja.

Posebno treba istaći da Opštinska uprava ne bi bila tako efikasna da nije uspostavljena maksimalna saradnja sa nadležnim državnim organima, posebno sa katastrom i ministarstvom unutrašnjih poslova i imaocima javnih olašćenja, elektrodistribucijom i opštinskim komunalnim preduzećem. Zajedničkim delovanjem postigli smo ovako značajan upeh.

Velika nam je čast što su nadležni organi, koji prate rad i rezultate lokalnih samouprava, prepoznali naš trud i doprinos sveobuhvatnim reformama koje sprovodi Vlada Republike Srbije na polju poboljšanja uslova poslovanja u našoj zemlji.

Ovo priznanje će nam biti jako pozitivan podsticaj za dalji rad i poboljšanje efikasnosti u svim oblastima rada jer, samo ako svi u okvirima svoje nadležnosti dajemo maksimalni doprinos i naša država će napredovati.

TPKNEWS/Opština Malo Crniće

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker