TREBA IM NAŠA POMOĆ: Mala Ana rođena je slepa, njena porodica samo želi da ima lepo detinjstvo

Mala Ana Kuzmanović rođena je sa retkom bolešću i slepa je od rođenja. U želji da joj obezbede srećno detinjstvo, porodica je pomoć zatražila u klinici u Londonu, a oni su im savetovali da odmah krenu sa tretmanom koji košta oko 16.700 evra (15.000 funti).

Foto: Facebook

Majka Jelena Kuzmanović, Nišlijka koja sada živi u Požarevcu, obratila se za pomoć prijateljima preko društvene mreže Fejsbuk.

Kako je napisala, njihova devojčica Ana rođena je sa retkom bolešću “bilateral microphthalmia” i slepa je od rođenja.

– Prvobitni šok i tugu zamenili smo borbom i rešenošću da ima srećno detinjstvo i život nalik svakom zdravom rođenom detetu. Na tom putu potrebna nam je vaša pomoć – napisala je ona u postu uz fotografije devojčice.

Ova hrabra majka istakla je kako se “trenutno nalaze u Londonu, gde su obavili sve preglede u bolnici Morfilds aj”.

– Dobili smo preporuku da se započne sa tretmanom kako bi se sačuvale očne duplje, uradila protetika, a kasnije eventualno operacija na desnom oku na kome je očuvan očni nerv. Taj tretman traje tri do šest meseci i košta 15.000 funti – napisala je majka.

Kako je istakla, ova metoda se ne radi u Srbiji. Majka je rekla za Telegraf da dolaze 4. jula u Srbiju kako bi mala Ana primila vakcine i kako bi se završila genetička ispitivanja i administracija vezana za lečenje devojčice.

– Mi nismo u mogućnosti da sami obezbedimo taj novac za lečenje, zato smo se obratili prijateljima za pomoć. Lekari u Londonu su dali preporuku da se hitno krene sa tretmanom, dok se kosti glave formiraju kako bi se sačuvao izgled lica – objasnila je Kuzmanović.

Ukoliko ste u mogućnosti da pomognete, to možete da uradite preko žiro računa mame Jelene Kuzmanović:

Kod UNI CREDIT BANKE
Dinarski 170001049346000014
Devizni IBAN RS 35170001049346000111
SWIFT. BACXRSBG

(Tpknews.com/Telegraf.rs)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker