TREBA IM NAŠA POMOĆ: Mala Ana rođena je slepa, njena porodica samo želi da ima lepo detinjstvo

Mala Ana Kuzmanović rođena je sa retkom bolešću i slepa je od rođenja. U želji da joj obezbede srećno detinjstvo, porodica je pomoć zatražila u klinici u Londonu, a oni su im savetovali da odmah krenu sa tretmanom koji košta oko 16.700 evra (15.000 funti).

Foto: Facebook

Majka Jelena Kuzmanović, Nišlijka koja sada živi u Požarevcu, obratila se za pomoć prijateljima preko društvene mreže Fejsbuk.

Kako je napisala, njihova devojčica Ana rođena je sa retkom bolešću „bilateral microphthalmia“ i slepa je od rođenja.

– Prvobitni šok i tugu zamenili smo borbom i rešenošću da ima srećno detinjstvo i život nalik svakom zdravom rođenom detetu. Na tom putu potrebna nam je vaša pomoć – napisala je ona u postu uz fotografije devojčice.

Ova hrabra majka istakla je kako se „trenutno nalaze u Londonu, gde su obavili sve preglede u bolnici Morfilds aj“.

– Dobili smo preporuku da se započne sa tretmanom kako bi se sačuvale očne duplje, uradila protetika, a kasnije eventualno operacija na desnom oku na kome je očuvan očni nerv. Taj tretman traje tri do šest meseci i košta 15.000 funti – napisala je majka.

Kako je istakla, ova metoda se ne radi u Srbiji. Majka je rekla za Telegraf da dolaze 4. jula u Srbiju kako bi mala Ana primila vakcine i kako bi se završila genetička ispitivanja i administracija vezana za lečenje devojčice.

– Mi nismo u mogućnosti da sami obezbedimo taj novac za lečenje, zato smo se obratili prijateljima za pomoć. Lekari u Londonu su dali preporuku da se hitno krene sa tretmanom, dok se kosti glave formiraju kako bi se sačuvao izgled lica – objasnila je Kuzmanović.

Ukoliko ste u mogućnosti da pomognete, to možete da uradite preko žiro računa mame Jelene Kuzmanović:

Kod UNI CREDIT BANKE
Dinarski 170001049346000014
Devizni IBAN RS 35170001049346000111
SWIFT. BACXRSBG

(Tpknews.com/Telegraf.rs)
Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close