POTPUNI PREOKRET: Majka devojčice koja se otrovala mišomorom u Požarevcu krivi lekare za smrt deteta

Mala Amela Kočić (2) preminula je u utorak uveče u bolnici pošto je, najverovatnije pojela granule mišomora postavljene u ćoškovima kuće u Požarevcu, u naselju Radna mala.

Kuća u kojem je Amela živela sa majkom makom i prabakom

Međutim, porodica je juče negirala ove navode, tvrdeći da je detetu pozlilo od jagoda. Tim povodom Više javno tužilaštvo u Požarevcu izdalo je nalog da se uradi obdukcija kako bi se saznao uzrok smrti, a policija, koja je juče saslušala majku, pokrenula je istragu da bi se utvrdile sve okolnosti koje su dovele do ove tragedije.

Mala Amela je u ponedeljak dovezena u bolnicu, gde je 24 sata kasnije preminula. Majka devojčice je, kako se nezvanično saznaje, izjavila da je ćerku zatekla kako jede otrov za glodare.

Mišomor se, prema nezvaničnim saznanjima u Višem javnom tužilaštvu, nalazio se u uglovima u kuhinji, pa se pretpostavlja da je dete u igri našlo granule i pojelo ih. Osim toga, tužilaštvo proverava i da li je dete u porodici bilo zanemarivano.

Međutim, u porodičnoj kući preminule devojčice juče su tvrdili da to što se dogodilo nema veze s otrovom za miševe, već da je Amela jela jagode koje je pronašla u kesi na stolu i da joj je odjednom pozlilo.

Dvogodišnja Amela u naručju rođake

– Njena majka ju je odmah odvela u bolnicu. Lekari su joj dva puta ispirali želudac jer su mislili da se otrovala mišomorom, koji je slične boje kao i jagode. Nakon što je dobila drugu infuziju, Amela se skroz paralisala, pa su je odveli na reanimaciju, ali je to nije vratilo u život – kaže rođaka koju smo zatekli u kući preminule devojčice, a koja je sa majkom i odvela dete u bolnicu. Ona sumnja da je u pitanju greška lekara jer je, kaže, “nemoguće da neko umre zato što je pojeo par jagoda”.

NALOŽENA JE OBDUKCIJA

Za sada se pouzdano zna samo da je dete preminulo na Odeljenju pedijatrije požarevačke bolnice u roku od 24 sata od prijema, a pravi uzrok smrt biće utvrđen posle obdukcije.

Doktor Danko Nikolić, direktor požarevačke bolnice, potvrdio da je devojčica dovezena u izuzetno teškom stanju i da joj je izbijala pena na usta.

– I pored svih napora koje smo uložili u lečenje i reanimaciju, nažalost, nije joj bilo spasa. Mi u ovom času ne znamo šta se tačno desilo. Zakazana je obdukcija i tek kad bude završena, znaćemo šta je uzrok smrti. U ovom momentu ne mogu ništa da tvrdim – rekao je doktor Nikolić.

Inače, porodica koju je zadesila tragedija živi od socijalne pomoći. O devojčici su brinule majka i baka.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Повратни пинг: 1vitriol

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker