TREĆI DAN FESTIVALA: Mađarsko državno pozorište iz Temišvara oduševilo gledaoce

Trećeg dana regionalnog pozorišnog festivala „Viminacium fest-mitovi stari i novi“ odigrana je druga predstava takmičarskog karaktera.

Foto: TPKNEWS

Na pozornici smeštenoj u Limesu, jednom od atraktivnijih objekata Arheleoškog parka Viminacijum publici su se predstavili glumci iz Mađarskog državno pozorište „Čiki Gergelј“ iz Temišvara, (Rumunija) sa predstavom „Sonet 66“ u režiji Kokana Mladenovića.
400 godina nakon što je napisan, tekst Soneta 66, u njegovom savremenom čitanju, kritikuje društvo 21. veka.

Drugo takmičarsko veče obeležilo je Izvanredan glumački ansambl. Svojim pokretima,. gestovima, interpretaciji stihovi Soneta 66, kao I celokupnim izvođenjem prisutnoj publici priredili su veče za pamćenje, tako da je žiriju publike bilo zaista teško da izaberu najboljeg glumca večeri, pošto svi glumci iz predstave su zaslužili da budu proglašeni za najbolje. Ipak, žiri je nagradu za glumca večeri dodelio glumcu Čabi Andrašu Molnošu.

Na Viminacium Fest-u rade dva žirija. Stručni žiri, koga čine Dejan Mijač, reditelj, Snežana Trišić, rediteljka i prof. Miodrag Tabački. Stručni žiri, na kraju festivala, nagradjuje najboljeg glumca i najbolju predstavu Viminacium Fest-a.

Žiri publike, koji radi u sastavu; Nataša Rokvić, Zoran Živković i Marija Weiner, svo troje glumci Pozorišta „Milivoje Živanović“ i pozorišta „Castellum“, nagradjuje najboljeg aktera večeri.

Glumac večeri/Foto: TPKNEWS

Večeras će se izvesti predstava „Na Drini ćuprija“ Iva Andrića, takođe u režiji Kokana Mladenovića – SNP iz Novog Sada, U petak ljubitelji pozorišne umetnosti videće predstavu „Devojčica sa žicama“ u režiji Marjana Nećaka – Slovenskog narodnog gledališča „Drama“ iz Ljubljane, dok će u subotu poslednjeg takmičarskog dana Viminacium festa biti izvedena predstava „M.I.R.A“, u režiji Andraša Urbana – Bitef teatra.

Završne večeri u nedelju, 30. Juna , u čast pobednika, ansambli Narodnog pozorišta iz Prištine i Pozorišta „Zoran Radmilović“ iz Zaječara, izvešće „Žene iz Troje“, po tekstu Euripida, u režiji Nebojše Bradića.

M. Veljković
Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close