LOVCI OSTALI PRAZNIH ŠAKA: Lov na bakarnu lisicu kod Petrovca na Mlavi

U Kamenovu kod Petrovca na Mlavi održan je “Lov na bakarnu lisicu”, 25. po redu, u kojem je učestvovalo oko 300 lovaca iz Srbije i Republike Srpske.

Lovačko druženje

I pored lepog vremena za lov i upornosti raspoloženih lovaca, nije ustreljena nijedna lisica. Ipak, to nije sprečilo lovce da se do kasnih sati druže i zabavljaju uz muziku i lovački gulaš, koji je spremio Moma Jakovljević iz Žagubice. “Od pola sedam jutros počeli smo da spremamo gulaš. U njega smo stavili mešano meso i začine, pa se nadamo da će lovci biti zadovoljni”, kazao je vredni kuvar.

Dok se krčkao gulaš, ispred Doma kulture, gde je bila i jedna prodajna tezga za lovačku opremu, lovci su pristizali u grupama, neobavljena posla. Tokom ručka u velikoj sali, uz orkestar koji ih je sve vreme zabavljao, za lovce i meštane organizovana je i bogata lutrija zahvaljujući brojnim sponzorima, a glavni zgoditak bio je putnički automobil.

Moma Jakovljević pored kuva lovački gulaš

Pošto niko nije ulovio lisicu, nije bilo ni nagrade za najuspešnijeg lovca, ali je proglašen najbolji za prošlu godinu. Tu titulu osvojio je Milenko Radosavljević, kome su organizatori uručili pobednički pehar.

Proglašeni su i najbolji strelci glinenih golubova, koji su se takmičili na strelištu “Grof”, na kupu “Vladimir Lale Perović”. Prvo mesto osvojio je Zoran Lazić iz Železnika, drugo Radoslav Ilić iz Rume, a treće Miroslav Čukvas iz Pazove. Na četvrtom mestu našao se Dejan Pelić iz Inđije, na petom Branko Ivaneža iz Ježevice, a na šestom Željko Andrić iz Dobanovaca.

Najbolji strelac, Zoran Lazić iz Železnika

Posle proglašenja pobednika, na kom su bili i čelnici opštine Petrovac na Mlavi, druženje i veselje lovaca nastavljeno je do duboko u noć.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker