GORELO 10 HEKTARA: Uspešno lokalizovan požar kod Golupca (VIDEO)

Požar koji je u nedelju izbio kod Golupca na potezu ,,Kriva Lipa’’ na površini od desetak hekatara uspešno je lokalizovan.

Screenshot

Gorelo je nisko i visoko rastinje i zahvaljujući brzoj intervenci pripadnika Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Golupcai uz pomoć članova Lovačke sekcije iz iz Golupca požar je uspešno i brzo lokalizovan.

Opštinski štab za vanredne situacije u Golupcu uputio je oštro upozorenje građanima da ne pale strništa kako ne bi izavali požar širokih razmera. Oni su takođe podsetili građane da je paljenje strnih useva, smeća i biljnih ostataka zabranjeno Zakonom o zaštiti požara. Zabranjeno je i loženje vatre u šumi i na udaljenosti od 200 metara od ruba šume, osim za to predviđenim mestima.

Zakonom je predviđeno da je lice koje je izazvalo požar dužno da vatrogasno spasilačkoj jedinici nadoknadi troškove intervencije. Ukoliko se utvrdi da je na poljoprivrednom gazdinstvu obavljeno spaljivanje žetvenih ostataka, vlasnik tog gazdinstva će izgubiti pravo na podsticajna sredstva u poljoprivredi na period od tri godine. Za one koji budu izazvali požar i kaznene mere će biti oštrije s obzirom na proglašeno vanredno stanje.

(Tpknews.com/eGolubac)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker