U OKVIRU 56-LJKI: Likovna kolonija udruženja Društva srpsko-grčkog prijateljstva

U okviru pratećih manifestacija povodom održavanja 56. Ljubičevskih konjičkih igara u Požarevcu biće održana likovnoja kolonija, koja nosi naziv “Bez granica” u organizaciji Društva srpsko – grčkog prijatelјstva “Rista Kolonjas” iz Požarevca I pod pokrivateljstvom grada Požarevca.

Kolonija će biti održana u peridu od 25. do 29. avgusta 2019. godine u ambijentu doma učenika Polјoprivredne škole „Sonja Marinković“ u Požarevcu, na Tulbi.

Kolonija je pokrenuta sa cilјem razvijanja i produblјivanja vekovnih veza i saradnje utemelјene na lјubavi i bliskosti između dva naroda, širenje granica prijatelјstva, kulturnu razmenu između bratskih gradova Janjine, Iraklia kod Seresa i Požarevca .

– Povezivanje umetnika iz različitih sredina podrazumeva razmenu ideja i iskustava. Osim kulturne razmene likovna kolonija pruža mogućnost sticanja novih prijatelјa, a samim tim sticanje novih znanja o kulturi, umetnosti i tradiciji drugih naroda. Takođe kolonijom želimo da podstaknemo, popularizujemo i afirmišemo likovnu umetnost. Stvaranje novih umetničkih dela doprinosi razvoju kulture i umetnosti, doprinosi obogaćivanju kulturne baštine i kulturne ponude grada Požarevca a na kraju i stvaranje fonda umetničkih dela koji ostaje kao trajno blago naroda – rekla je slikarka Tina Leposavić, inače jedna od glavnih organizatora kolonije.

Plakat

Planirano je da se na koloniji pozovu, osim iskusnih slikara i slikara starije generacije, talentovani učenici osnovnih i srednjih škola kao i studenti akademija likovnih i primenjenih umetnosti. Na taj način organizatori žele da edukuju mlađe generacije, da ih afirmišu, kao i da im ukažu koliko je za mlade generacije značajna razmena iskustava iz oblasti kulture, umetnosti i tradicije različitih naroda.

M. Veljković

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close