LEDENA SUBOTA: Tokom dana naoblačenje i nove padavine

U Srbiji ujutru umeren, ponegde i jak mraz, magla ili niska oblačnost. U Banatu i u centralnim predelima biće i jak mraz, sa temperaturama od -12 do – 5 stepeni, upozorio je RHMZ.

Foto: S.D.

Naoblačenje koje će pre podne zahvatiti severne, posle podne proširiće se i na ostale predele, samo će tokom prepodneva u centralnoj i južnoj Srbiji biti umereno oblačno sa sunčanim periodima. Provejavanje slabog snega očekuje se na severu zemlje.

Vetar slab do umeren jugozapadni, uveče u skretanju na zapadni. Jutarnja temperatura od -12 do -5, najviša dnevna od -3 na jugu do 3 stepena na severu.

U Braničevskom okrugu ujutru umereno, sa jakim mrazom, od -10 do -5 stepeni. Tokom dana umereno i potpuno oblačno i malo toplije. Vetar slab do umeren jugozapadni, uveče u skretanju na zapadni. Najviša temperatura biće oko 2 stepena.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 19. janaura, očekuje se da će od nedelje biti toplije.

U nedelju umereno do potpuno oblačno i u većini mesta suvo. Tokom noći ka ponedeljku i u ponedeljak oblačno, na severu sa kišom, u centralnim predelima sa mešovitim padavinama (kiša i sneg), dok će na jugu i u brdsko-planinskim predelima padati sneg.

U utorak će biti promenljivo oblačno, na severu suvo sa sunčanim periodima, u ostalim predelima mestimično sa slabim snegom. U sredu i četvrtak suvo sa dužim sunčanim periodima i toplije. U petak se očekuje novo naoblačenje sa kišom, koja će u subotu preći u sneg.

(TPKNEWS/Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker