BIZARAN ODGOVOR DIREKTORA POŽAREVAČKE BOLNICE: “Lakše pokojnika izbaciti kroz prozor nego nositi okolo!” (VIDEO)

“Požarevačka bolnica. Dva’es’ prvi vek, iznošenje mrtvaka kroz prozor”, nezadovoljno je prokomentarisao jedan od muškaraca koji je učestvovao u iznošenju mrtvačkog sanduka kroz prozor, i u utovaru istog u pogrebnički kombi.

Screenshot: PT INFO

Ova scena, zabeležena je, 4. jula, kako je pred kamerom kazao jedan od aktera ovog bizarnog događaja, očigledno negodujući što je deo ovakve nedostojanstvene radnje.

– Videli ste na današnji dan, 4. jul 2019, iznošenje mrtvaka kroz prozor. Hvala direktoru, ko odlučuje o tome. Zadnja počast mrtvacima, kako se izbacuju. Toliko – kazao je on.

Pozvavši pogrebno preduzeće, čije je ime bilo ispisano na kombiju, saznali smo da je nezadovoljni mladić rođak preminulog, a da je situacija u kapeli požarevačke bolnice u rasulu od početka ovog meseca.

– Kapela je normalno radila do 1. jula, a onda je istekao ugovor sa bolnicom, sad se ne zna ko će je preuzeti. Ne znamo kome da se obratimo, a ne vidim rešenje u skorijem periodu – kazao nam je Aca Stevanović iz ovog pogrebnog preduzeća.

On je dodao i da i druga pogrebna preduzeća imaju problem od prvog jula, i da i oni moraju da “posluju” na ovaj bizaran način.

Pitali smo ga da nam kaže još nešto o situaciji sa snimka.

– Ja nisam bio tamo, ali kolega mi je rekao da im je glavna sestra zabranila da se mrtvak iznosi na vrata, i da ju je podržalo obezbeđenje, pa su morali kroz prozor.

A šta kažu u bolnici?

DIREKTOR: “Lakše kroz prozor nego okolo”

Naime, čim smo dr Darku Nikoliću, direktoru Opšte bolnice u Požarevcu objasnili zašto ga zovemo, rekao je da je u pitanju “zloupotreba jednog preminulog lica” i da će bolnica podneti prijavu protiv onih koji su objavili snimak.

Na pitanje kako je to zloupotreba preminule osobe, dr Nikolić odgovara sasvim drugo: “Zato što je u zdravstvenim ustanovama zabranjeno snimanje”.

– Raskinut je ugovor sa firmom koja se bavila transportom preminulih, zakonski, i nakon 20 godina, 30. juna 2019. Ovo je prelazni period tokom kog bolnica pokušava da nađe najbolje rešenje – kazao nam je Nikolić.

Postavlja se pitanje, kako je bilo najbolje rešenje da ovog konkretnog preminulog iznesu kroz prozor?

– To je jedna nesuglasica koja je ispala… Tehnička služba je preuzela to da reši, ljudi se nisu snašli – tvrdi direktor požarevačke bolnice, a dodao je i da su “tehnički uslovi bili takvi”.

Na naše insistiranje da objasni šta to znači, direktor odgovara sledeće:

– Ja sam na putu… Vozim… Ne mogu u tri rečenice da objasnim.

Ipak nam je objasnio: u bolnici postoji jedna soba, kapela, hladnjača, u kojoj tela preminulih čekaju da budu transportovana do određenog pogrebnog preduzeća. Konkretno, ovaj preminuli, kaže direktor, “ušao je na vrata”. A zašto je “izašao” kroz prozor?

– Zato što je lakše bilo nego da nose skroz okolo kroz hodnike – konačno je kazao Nikolić.

Na pitanje čije je to rešenje bilo, odgovorio je “tehničke službe bolnice, koja se nije snašla”.

(Tpknews.com/Blic)

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close