KUD iz Šetonja pobednik prve smotre folklora

U organizaciji Kulturno prosvetnog centra, a pod pokroviteljstvom opštine Petrovac na Mlavi, održana je prva Smotra folklornih ansambala u koreografiji.

Foto: KPC Petrovac

Publici se u velikoj sali KPC-a predstavilo sedam folklornih ansambala i to: KUD “Vuk Karadžić” Stamnica,Stamnička reka, KUD “Braća Trajić” Starčevo, KUD “Jovica Janković Turku” Manastirica, KUD “Lala Kojadinović” Šetonje, KUD “Izvor Mladosti” Kladurovo, KUD “Oreškovica” Oreškovica i KUD “Paulj Matejić” Melnica.

U revijalnom delu programa nastupili su najmlađi članovi KUD-a “Žika Popović” Ranovac i KUD “Lopušnik” Lopušnik, kao i polaznici Muzičke škole “Božidar Trudić” :Nemanja Antić, Emilija Milisavljević i Novak Milosavljević.

Žiri u sastavu Ana Mirković i Jovica Stanisavljević doneo je odluku da titulu najboljeg ponese KUD “Lala Kojadinović” iz Šetonja. Pobednik je izborio pravo nastupa na Smotri folklornih ansambala Srbije za Braničevski i Podunavski region, koja se održava u maju 2019.godine. Drugo mesto pripalo je KUD “Oreškovica” iz Oreškovice,a treće KUD “Braća Trajić” Starčevo.

Najbolji muški igrač na smotri je Dejan Petrović, KUD “Paulj Matejić” Melnica, najbolji ženski igrač je Anđela Radovanović.

Nagradu za najautentičniju nošnju dobio je KUD “Vuk Karadžić” Stamnica- Stamnička reka, a za najbolju rekonstrukciju nošnje KUD “Izvor Mladosti” Kladurovo.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker