OSAM GODINA ROBIJE: Kučevljanin zaklao oca na spavanju, a potom mu pucao u slepoočnicu!

Za zločin se saznalo u junu ove godine, a ubrzo je na njivi u Kučevu otkopano telo ubijenog, umotano u plastične cerade.

Aleksandar Ljubenović / Rupa u kojoj je pronađeno telo Srećka Ljubenovića

Sudsko veće Višeg suda u Požarevcu, kojim je predsedavala sudija Gordana Vidojković, donelo je prvostepenu presudu kojom je Aleksandar Ljubenović (24) iz Kučeva osuđen na osam godina zatvora, za ubistvo oca Srećka Ljubenovića (38), izvršeno 21. maja 2013. godine.

Optužnicu je zastupao zamenik višeg javnog tužioca, Miroslav Vojinović, koji je za optuženog tražio osam godina zatvora, na koliko je i osuđen. Tokom istrage saslušano je više svedoka i članovi porodice optuženog, a obavljeno je i njegovo psihijatrijsko veštačenje. Utvrđeno je da je on u trenutku izvršenja krivičnog dela bio smanjeno uračunljiv, do granice bitnog, ali ne i bitno.

Kuća Ljubenovića u Kučevu u kojoj je Srećko ubijen

Za krivično delo ubistvo zakonom je zaprećena kazna od 5 do 15 godina zatvora, ali je optuženi osuđen na 8, jer su mu kao olakšavajuće okolnosti uzete nasilništvo koje je trpeo od oca i to što je tada bio tek mlađi punoletnik. Pokojni Srećko bio je poznat po nasilništvu, a godinama je tukao i maltretirao suprugu i obojicu svojih sinova, što su svedoci i potvrdili.

Prilikom saslušanja, optuženi je priznao delo za koje se tereti i opisao kako ga je izvršio. To je uradio pri povratku iz grada, kada je saznao da je otac ponovo maltretirao njegovu majku. Od mlađeg brata uzeo je pištolj koji je ovaj nabavio od svog druga i otišao na sprat, gde je oca zatekao na spavanju i pucao mu u slepoočnicu. Zatim je sa majkom telo uvio u cerade i stavio u gepek njenog „mercedesa“. Sutradan su telo, uz pomoć dvojice meštana, kojima su rekli da zakopavaju zaraženu svinju, odvezli na njivu, vlasništvo dede i babe optuženog i tamo ga zakopali.

Aleksndar Ljubenović i Sonja Ljubenović

Kada se, posle pet godina, saznalo da je Srećko ubijen, najpre se sumnjalo na njegovu suprugu, koja je godinama govorila da je on otišao da radi van zemlje. Ona je zbog toga uhapšena, ali je na saslušanju izjavila da je ubistvo izvršio njihov stariji sin, koji je uskoro završio u pritvoru.

KRIMINAL

Pokojni Srećko bavio se preprodajom automobila i kriminalom, zbog čega je više puta bio osuđivan. Drogirao se kokainom u kombinaciji sa alkoholom, a ubrizgavao je u sebe i steroide, kako bi povećao mišićnu masu, pošto se bavio bodi-bildingom. Bio je poznat kao nasilnik, naročito prema supruzi i dvojici sinova.

M.Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker