DRAMA U ITALIJI: Kučevljanin u Vićenci ubio suprugu, pucao na policiju, pa presudio sebi (FOTO)

Zoran Lukijanović (40) iz Neresnice kod Kučeva u petak je ubio suprugu Tanju Dugalić (33), takođe iz Duboke kod Kučeva, nasred ulice u Vićenci i pobegao, izvršio je samoubistvo nakon što je pucao na policiju.

Foto: Privatna arhiva

U industrijskoj zoni Lonigo u italijanskom gradu Vićenca u petak nešto posle osam časova ujutru odvijala se prava drama, nakon što je Zoran Lukijanović (40), iz Neresnice kod Kučeva, ubio suprugu Tanju Dugalić (33), takođe iz Duboke kod Kučeva, nasred ulice sa tri hica iz poluautomatskog pistolja 7,65 mm, a potom peške pobegao u nepoznatom pravcu.

Lukijanović je već poznat policiji zbog serije napada na suprugu, a zbog toga mu je, između ostalog, bilo zabranjeno da joj prilazi. On je morao da se iseli iz porodične kuće, najmanje deset kilometara daleko od doma u kome je Tanja ostala da živi. Ipak, Lukijanović nije poštovao zabranu, ni kobnog jutra, ni mesecima unazad

Ubistvo se dogodilo na putu ka Tanjinom poslu. U petak ujutru Lukijanović se sastao sa suprugom Tanjom verovatno po dogovoru. Nakon raspravke i svađe koja je izbila, Lukijanović je izvadio poluautomatski pištolj kalibra 7,65 mm, koji je imao kod sebe, i dva puta pucao u grudi supruzi, a sa trećim metkom je overio u glavu. Potom je peške pobegao sa lica mesta u nepoznatom pravcu.

Foto: Privatna arhiva

Radnik koji radi u fabrici preko puta gde se odvijala cela drama, nakon što je čuo pucnjeve i vedeo krvavu Tanju na asfaltu pored njenog automobila, u koji je najverovatnije probala da uđe kako bi pobegla, odmah je pozvao policiju, koja je alarmirala i Hitnu pomoć.

Tanji, ipak, nije bilo spasa, Hitna pomoć koja je takođe stigla odmah nakon dojave policije, iako su lekari pokušavali reanimaciju, mogli su samo da konstatuju Tanjinu smrt. U međuvremenu, karabinjeri su započeli potragu za Lukijanovićem.

Tanja Dugalić i Zoran Lukijanović / Foto: Privatna arhiva

Oko podneva, policijska patrola uočila je Lukijanovićev sivi Pasat na jednoj benzinskoj pumpi na auto-putu A4 u pravcu Venecije. Nakon što je Lukijanović osetio da je u klopci, i nema više gde, dva puta je pucao na policiju, pre nego što je cev istog pištolja sa kojim je prethodno presudio svojoj supruzi stavio u usta i povukao obarač. Lukijanović je potom prebačen helikopterom u najbližu bolnicu u Padovi i u teškom stanju je smešten na odeljenje intenzivne nege, gde je podlegao povredama.

Zoran i Tanja imaju ćerku koja ima oko 6 godina, a koja je u vreme drame bila sa bakom majke.

M.L.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker