NIJE FORMIRANA: Kostolac i dalje ostaje bez vlasti

Na Dan osnivanja Gradske opštine, 29. januara, u Kostolcu je održana konstitutivna sednica Skupštine.

Sednicu je otvorio predsednik Skupštine prethodnog saziva Nenad Marković, da bi mesto predsedavajućeg ustupio najstarijem odborniku Radosavu Nonkoviću, sa izborne liste „Aleksandar Vučić – Srpska napredna stranka – Socijalistička partija Srbije – Ivica Dačić“.

„Poželeo bih ovom sazivu Skupštine puno uspeha u radu“, rekao je otvarajući sednicu dosadašnji predsednik Skupštine Nenad Marković i dodao: – Gradska opština Kostolac kojoj je ovo treći saziv Skupštine je mlada, ali od osnivanja pa do danas urađeno je puno toga i pomaci su očigledni i bilo bi jako dobro da se nastavi takvim putem. Ne sumnjam da će tako da se nastavi, nema razloga da bude drugačije, može biti samo još više investicija. Kada pogledam na prethodnih osam godina od kada je opština formirana, pokazalo se da je to imalo svoju svrhu. Očigledno je bilo opravdanih razloga i to nije bio samo hir Kostolčana, već je postojala realna potreba za postajanjem Gradske opštine Kostolac. Prethodni saziv Skupštine je uz standardno dnevne uradio i neke velike investicione poslove. Doneo je neke ključne odluke kao što je izmena Statuta čime je omogućen dalji razvoj Gradske opštine i formiranje ustanova i javnih preduzeća, što je po prvom Statutu bilo nemoguće.

Nenad Marković je novom sazivu čestitao na izboru i poželeo im puno uspeha u radu i daljem razvoju Kostolca.
Po usvajanju izveštaja o mandatima odbornici su položili svečanu zakletvu, čime je prestao mandat prethodnog saziva Skupštine Gradske opštine Kostolac.

Na toj sednici obrazovane su i dve odborničke grupe. Jedna je „Aleksandar Vučić – Srpska napredna stranka, a druga „Socijalistička partija Srbije – Ivica Dačić“. Na Konstitutivnoj sednici podneta je i prva ostavka na mandat odbornika, koju je podneo Aleksandar Popov, nosilac liste Demokratska stranka, iz, kako je naveo, ličnih razloga. Ostali odbornici su izjašnjavanjem potvrdili ostavku.

Zamenik predsednika Izborne komisije na izborima 24. decembra 2017. Godine, Milojko Lalić podneo je izveštaj o održanim izborima. Od 11.524 upisanih birača sa pravom glasa, u Gradskoj opštini Kostolac na izbore je izašlo 6.007 glasača. Važećih je bilo 5.919 listića. Od 21 mandata, 15 je prema broju glasova dobila koalicija SNS – SPS, 2 Demokratska stranka, 2 GG „Iskorak“, 1 koalcija PUPS – SRS i 1 Srpski pokret „Dveri“.

Konstitutivnu sednicu Skupštine Gradske opštine Kostolac, po verifikaciji mandata odbornicima novog saziva, prekinuo je predsedavajući Radosav Nonković i zakazao nastavak za 14. februar. Kako je naveo, sednica je prekinuta jer nije podnet nijedan predlog za kandidata za predsednika Skupštine. Takav predlog može da podnese i potvrdi potpisima jedna trećina od ukupnog broja odbornika.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Pročitajte i
Close
Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker