NOVI ZAKON U NAJAVI: Ko uvredi gej populaciju na Fejsbuku, ide pravo na robiju!?

Jedna od tema do kraja ove i u narednoj godini biće svakako razvijanje gej prava u Srbiji, a buduća Skupština naše države moraće da donese teške odluke u vezi ove teme.

Naš izvor iz Ministarstva finansija navodi da se svi spremaju za odvajanje novca, nakon formiranja nove Vlade Srbije, kako bi se dodatno finansirale aktivnosti Službe za visoko-tehnološki kriminal. Ovo odelenje uveliko postoji i “lovi” kriminalce i prestupnike na internetu. Ovaj tim sada bi mogao imati dodatni zadatak.

Pretnje gej populaciji i dalje su problematične i masovne u Srbiji, a nakon dolaska Ane Brnabić na čelo Vlade Srbije, gej populacija je dodatno ohrabrena da se bori za svoje stavove.

U nacrtima zakona (za koje se ne zna tačno ko je napravio) stoje potencijalne mere lišenja slobode ali i novčane kazne u iznosu od 10,000 pa sve do 160,000 dinara u zavisnosti od težine uvrede ili napada na gej populaciju. Predlaže se da se za one najteže slučajeve (pretnja smrću i nasiljem) izreknu kazne zatvora u trajanju od 6 meseci do 3 godine.

Nije poznato kada će i da li će na kraju ovaj nacrt dopune zakona biti i zvanično predstavljen u Skupštini Srbije.

One Comment

  1. Satrće vas Gospod Bog, spodobe i bolesnici ovog društva, budak u glavu sve rešava i treba vas sve istrebiti, onda da ostane zdrava nacija Srbije.

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close