KAPITALNA ULAGANJA DO 2022: Građani Požarevca, preminule će spaljivati u krematorijumu

Prema nacrtu plana kapitalnih ulaganja za period od 2019. do 2022. godine, Požarevac će dobiti i neke nove objekte, među kojima i krematorijume.

Objekat za spaljivanje pokojnika gradiće se naredne godine, a njegova vrednost biće 12 miliona dinara. Iste godine planira se gradnja i krematorijuma za životinje, u koji će se uložiti šest miliona dinara. Tolika suma planira se i za stočno i groblje kućnih ljubimaca koji su, takođe, novina u gradu.

Na spisku od 80 projekata je i dečji vrtić, vredan 60 miliona, dok se dvostruko veća suma planira za rekonstrukciju gradskog parka. Za Tabačku čaršiju izdvojiće se 200 miliona – 120 za formiranje pešačke zone, a 80 za obnovu fasada. Za neke kapitalne projekte grad neće biti jedini finansijer. Među takvima je i nastavak sanacije fasade zgrade „Načelstvo“ i ugradnja klimatizacije, koje ukupno koštaju 220 miliona, pa će se za ovo ulaganje potražiti pomoć države.

O nacrtu svih ovih kapitalnih ulaganja od 2019. do 2022. godine vodiće se javna rasprava, koja je počela 25. januara i trajaće do 23. februara. Učesnici mogu biti građani, predstavnici civilnog društva, stručna javnost i svi drugi subjekti, koji mogu davati svoje predloge i sugestije.

M.V.
Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close