KAMPANJA SBB-a: Akcija čišćenja u Požarevcu

Društveno odgovorna kampanja „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“ tradicionalno je nastavljena i ove godine, četvrtu sezonu zaredom.

Akcija čišćenja u Požarevcu

Eko tim SBB fondacije uz podršku građana i lokalnih zajednica, u prethodnom periodu očistio je brojne lokacije u nekoliko desetina gradova, što je površina veličine oko 70 fudbalskih terena. Sredinom maja, tim je krenuo na novo putovanje sa istim ciljem – ukazati građanima na odgovorno ponašanje prema životnoj sredini.

Nakon Pančeva, Kragujevca, Sombora, Leskovca, Novog Sada, Užica, Vrnjačke Banje, Šapca, Valjeva, Niša, Trstenika i Zrenjanina, Eko tim SBB fondacije stigao je u Požarevac gde je uz podršku Grada i članova JKP „Komunalne službe” i udruženja “Ekološka svest,” čistio prostor na kojem se održavaju „Ljubičevske konjičke igre.“

„Izuzetno nam je zadovoljstvo što i ove godine nastavljamo sa društveno odgovornom kampanjom „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“ Ovakvim akcijama, trudimo se da podstičemo sugrađane na odgovornije ponašanje prema sredini u kojoj žive, a ovog puta bih se zahvalila svim sugrađanima, kao i članovima JKP „Komunalne službe” i udruženja “Ekološka svest,” koji su nam se ove godine pridružili u realizaciji akcije“, izjavila je Marija  
Radojčić, agent prodaje poslovne jedinice SBB-a u Požarevcu.

Tehnički direktor u JKP „Komunalne službe“, Srđan Filipović, istakao je da ovo preduzeće podržava aktivnosti na jačanju svesti o zaštiti životne sredine i da je ovo već četvrta akcija čišćenja koju zajedno sa kompanijom SBB uspešno sprovode u Požarevcu.

U okviru kampanje je, takođe, postavljeno i 21 igralište u 19 gradova Srbije, podeljeno je 40.000 biorazgradivih torbi, a oko 17.500  dece odgledalo je i edukativnu predstavu „Ko to tamo prlja?“, uz podelu istoimenih slikovnica.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker