KAD VLASI PREPLAVE VENETO: Održani Drugi „Homoljski Susreti dijaspore“ u Vićenci! (VIDEO)

Uz zvuke iz domovine, proteklog vikenda održani Drugi Homoljski susreti dijaspore u Italiji, uz zajednički nastup “Homoljaca” iz dijaspore i iz zavičaja u Vićenci.

Foto: Screenshot youtube

Na jednom mestu skup emocija ljudi koji žive i rade u Dijaspori pomešan sa utiscima svojih zemljaka iz Srbije, Italije i Austrije proizveo je lepo druženje i divne trenutke koje će zauvek ostati upamćeni.

Kulturno – zabavni program zajedno sa Srpsko- sportskim kulturno umetničkim društvom “Homolje” iz Kreaca u Italiji kao domaćinom i organizatorom, pripremili su članovi Kultuno – umetničkih društava i folkornih ansambala: “Veljko Dugošević” iz Kučeva, “Izvor” iz Laznice, “Jelek” iz Arzignana, “Nikola Tesla” iz Austrije, “Nikola Tesla” iz Udina iz Italije, Srpska kulturna zajednica “Sveti Sava” iz Valdanja i Srpska škola “Sveti Sava” iz Italije koji su prikazali igre i pesme karakteristične za podneblja iz kojih dolaze.

Manifestaciju je otvorio Dušan Aleksić, predsednik Saveza Srba u Italiji a goste je zabaljao orkestar Slađana Šonića čiji su se članovi potrudili da posetioci Manifestacije drugih po redu „Susreta Dijaspore“ održanih u Vićenci svojski uživaju u pesmi i dobroj atmosferi.

TPKNEWS/M.L.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker