JOŠ ŠEST NOVOZARAŽENIH: U Braničevskom okrugu 9 preminulih od korone, ukupno zaraženih 591

U Braničevskom okrugu od zaraze COVID-19 preminula su još tri lica – dva štićenika i negovateljica u Ustanovi za smeštaj odraslih i starijih „Gvozden Jovančićević“ u Velikom Popovcu.

Foto: D.N.

U ovoj ustanovi je ukupno preminulo dva štićenika, gde je ukupno obolelo 94 lica – 83 štićenika i 11 zaposlenih. Osim njih troje, preminulo je još šest osoba u Braničevskom okrugu – dvoje u Požarevcu, troje u opštini Veliko Gradište i jedno lice u opštini Žabari.

U poslednja 24 časa potvrđeno je još šest novih slučajeva zaraze koronavirusom u Braničevskom okrugu – pet u Petrovcu na Mlavi i jedan u Požarevcu.

Što se broja zaraženih tiče, njih je u Braničevskom okrugu od početka epidemije ukupno 591, najviše u Požarevcu i u opštini Petrovac na Mlavi – 290, odnosno 177. U opštini Veliko Gradište obolelo je 40 lica, u Kučevu 33, u Žabarima 17, u Golupcu 14, u Malom Crniću 10 i u Žagubici 10.

Od početka epidemije, na području Braničevskog okruga obavljeno je 7.138 testiranja.

M.V.

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. U Popovcu je mozda sada stabilno zato sto se jedino zdravstveni centar potrudio da im pomogne. Ni vlast sa 10 radnika koji nikada nisu stigli ni Krizni stab koji je rekao da ce situacija biti resena, ni opstinari bas niko se nije angazovao oko resavanja problema sa zavodom u Popovcu osim medicinara iz zdravstvenog centra. Sutra ce svi da pricaju kako su pomogli i resili a niko nije nista uradio. Opstinari imaju konferenciju za medije a nigde ne pominju kako i ko je pomogao. Pricaju bajke i lazu narod a istina je da je zdravstveni centar iz Petrovca pretvoren u kovid zbog tih pacijenata iz Popovca i da su njima u pomoc u Popovcu priskocili samo radnici iz ove ustanove. NIKO VISE! I niko vise i ne pita za njih.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker