JESEN STIŽE DUNJO MOJA: KUD “Mladost” iz Krepljina na gostovanju u Italiji (VIDEO)

Manifestacija “Jesen stiže dunjo moja” održana u Italiji, u Al ta vili Vićentino, u predgrađu Vićence, okupila je brojna kulturno – umetnička društva iz Srbije i Italije, između ostalih i KUD “Mladost“ iz Krepoljina.

Program je održan u organizaciji Sportsko – Kulturno umetničkog društva “Vidovdan”, koje se bavi očuvanjem kulturne baštine i gajenjem tradicije srpskih zemalja. Događaj je započeo igrom i pesmom domaćina, a prisutne je pozdravio i Dušan Aleksić, predsednik Saveza Srba u Italiji.

Motiv održavanja Manifestacije iskazao je i Đorđe Milanović, koordinatot Saveza „Vidovdan“ istakavši da su okupljanjem želeli da obeleže jesen i da iskažu svu lepotu koju ovo godišnje doba donosi.

Kulturno umetničko društvo “Mladost” gostujući u Italiji, prikazalo se u najboljem svetlu, a predsednik Ansambla Milanče Milojković, zahvalio je lokalnom rukovodstvu opštine Žagubica što je finansijski pomogla sam odlazak dece u Italiju. Skupštini opštine Žagubica na pomoći i podršci zahvalili su i domaćini.

Predstavljajući Srbiju, kroz igru i pesmu na manifestaciji “Jesen stiže dunjo moja”, organizatori su se potrudili da svima bude zabavno i u tome u potpunosti uspeli u nadi da će sledeća druženja biti upotpunjena još boljim i lepšim nastupima.

TPKNEWS/M.L.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker