JAČI NEGO IKAD: “UPP i manjine” očekuje pobedu u Malom Crniću!

Na lokalnim izborima u Malom Crniću najmanjoj opštini u Braničevskom okrugu opštinska izborna komisija proglasila pet izbornih listi kao validne i one će se naći na glasačkim listićima za lokalne izbore koji će se održati 21 juna.

UPP nakon predaje liste

Na listiću će se naći dve stranke: SNS I SPS, kao i tri grupe građana. Najpoznatija je GG “Unija za poljoprivredu i preduzetništvo i manjine“ koja će po treći put učestvovati na lokalnim izborima u Malom Crniću. Prvi put su učestvovali 2012. godine i osvojili 10,5 posto glasova što im je donelo tri odbornička mesta. Četri godine kasnije taj rezultat su dobrano popravili osvojivši 17 posto glasova, što im je omogućilo da imaju pet odbornika u lokalnom parlamentu.

Saša Stević jedan od najuspešnijih privatnih preduzetnika u Malom Crniću i čitavom okrugu kaže da je Udruženje građana „UPP“ Malo Crniće osnovano 2006. godine kako bi štitili interese preduzetnika i opštine.

– U trenutku kada smo videli da ništa ne možemo da uradimo ovakvim delovanjem i da išta promenimo odlučili smo da se kandidujemo na lokalnim izborima, pošto su nam razni vlastodršci non stop govorili da izađemo na izbore i da tamo pokažemo koliko vredimo i vidimo koliko imamo podršku od građana naše opštine. Mi smo to i uradili i 2012. bez ikakvog iskustva osvojili 10,5 posto glasova i tri odbornička mandata, što je tada bilo veliko iznađenje i mora za sve stranke u opštini – priča Stević.

Zanimljivo je to što je GG “UPP-Malo Crniće“ te 2012. godine bila prva Grupa građana koja je učestvovala na lokalnim izborima u čitavom Braničevskom okrugu. I ne samo to što su učestvovali, već i dobro prošli pošto su osvojili pozamašan broj glasova i ušli u lokalni parlament.

– Meni je drago što smo, kako se kaže, mi i naše udruženje prvi probili led, i to uspešno. Na kasnijim izborima na lokalu pojavile su se i u ostalim opštinama našeg okruga razne grupe građana sa različitim rezultatima. Bitno je to što su GG pokazale da su uspešna alternativa do tada neprikosnovanim strankama i da građani kroz njih mogu da biraju i budu birani, te tako da kroje sudbinu svoje opštine kroz ovakvo političko delovanje – kaže ovaj uspešni preduzetnik.

On na predstojećim izborima očekuje do sada najbolji rezultat od kada vode izbornu trku.

Jedan od osnivača UPP Saša Stević

– Očekujem da će mo osvojiti najmanje 25 posto glasova i nadam se pobediti i, ako tako bude, bitno ćemo uticati na rad lokalne samouprave. Kritikovaćemo loše, hvaliti ono dobro i nuditi rešenja i ideje za boljitak sviju nas – optimističan je Stević.

On svoj optimizam gradi na to što odborničku listu na kojoj nema njegovog imena, jer nije hteo da se kandiduje i zauzima mesto nekom mlađem, nalaze se mladi i uspešni ljudi u proseku od 30 godina.

– Pored mladosti na našoj listi pomoći će nam glasovi i manjine koje deluju kroz vlašku stranku „Most“ koja se nalaze u imenu naše liste, kao i podrška Monarhističkog bloka, jer u našoj opštini ima puno ubeđenih monarhista – kaže Stević. Na listi se nalaze bivši odbornici, kao i istaknuti članovi i odbornici iz SNS, SPS i DS koji su, kako kaže Stević, uvideli vrednosti i principijalnost njihove Grupe građana.

Stević je na kraju poručio da u zadnjih osam godina od republike nije dobijen nijedan dinar za neki projekat opštine, pošto vlast nije ih ni radila, ali je plašila građane da ako glasaju za Grupe građana od republike neće dobiti nikakvu mateijalnu pomoć.

– Mi smo spremni sa svima na saradnju ali nećemo sarađivati sa SNS i SPS dok su na njihovom čelu sadašnji funkcioneri jer su loše vodili opštinu nesposobni i neozbiljni – zakljičio je Saša Stević osnivač UPP-a.

M. Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker