POLICAJAC RANIO PROVALNIKA: Ivan je pre četri godine ubio oca, juče ga policajac teško ranio

Ivan Spalević (30), iz Bora, koji je početkom juna 2014. godine ubio oca, juče je teško ranjen, kada ga je, dok je pokušavao da pobegne iz Šumske uprave u Boru, u samoodbrani hicem iz službenog pištolja, u samoodbarni, pogodio policajac N.V. (45).

Ivan Spalevic / Foto Facebook

– U subotu, nešto iza ponoći, prijavljeno nam je da je neko obio prostorije Šumske uprave u Boru – kaže izvor blizak istrazi. – Odmah smo na lice mesta poslali ekipu, koja je zatekla otvorena vrata Šumske uprave i osumnjičenog, koji je vršio premetačinu.

Po rečima našeg sagovornika, policajac N.V. se osumnjičenom obratio rečima: ‘’Policija, izađi’’.

– U tom trenutku, Spalević, koji je poznat kao uživalac opijata, je izleteo iz Šumske uprave i, u pokušaju da pobegne sa lica mesta, biber sprejom poprskao policajca – nastavlja izvor. – U samoodbrani, policajac je ispalio hitac i osumnjičenog pogodio u grudi.

On kaže da je policajac N.V. koji u PU u Boru radi skoro 25 godina i nema nijednu mrlju u profesionalnom radu, odmah pokušao da pomogne osumnjičenom.

– Spaleviću je ukazana prva pomoć u Opštoj bolnici u Boru, posle čega je transportovan u KBC u Nišu – dodaje naš sagovornik. – Po našim informacijama, osumnjičeni je van životne opasnosti, a u njegovoj krvi su pronađeni tragovi opijata.

Inače, u prostorijama Šumske uprave u Boru, uviđajem na licu mesta, pronađene su rukavice, fantomka i metalna šipka, za koje je ustanovljeno da pripadaju Spalević.

Inače, Spalević je nedavno pušten iz zatvora, gde je odslužio kaznu od tri godine zbog ubistva iz nehata.

– Početkom juna 2014. godine, Spalević je u svrljiškom selu Lozan, hicem iz puške, koju je držao ilegalno, ubio svog oca Ljubišu (50). – Nakon ubistva, pobegao je sa lica mesta, zaustavio taksi I krenuo put Bora. Ali, policija ga je presrela na putu do Svrljiga I uhapsila ga.

Tužilaštvo je, tada, to delo okvalifikovalo kao teško ubistvo.

– Međutim, Ivan se na sudu branio da je oca ubio slučajno, dok su bežali za lov – kaže naš sagovornik. – Tužilaštvo je delo prekvalifikovala u ubistvo iz nehata, nakon čega je Spalević osuđen na tri godine zatvora, odakle je nedavno pušten.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker