Istrčan 5. “Srebrno jezero Polumaraton” (VIDEO)

U subotu 2. marta, u Velikom Gradištu, održan je peti “Srebrno jezero Polumaraton”.

Foto: SSOVG

Organizator skupa bio je Atletski klub „VGSK” u saradnji sa Sportskim savezom, Turističkom organizacijom i Kulturnim centrom “Vlastimir Pavlović Carevac”, pod pokroviteljstvom Opštine Veliko Gradište.

Ceo događaj u 10 časova otvorila je trka simboličnog naziva “Trčimo zajedno” u kojoj su učestvovala deca različitog uzrasta, oblika i stepena invaliditeta. Ovu trku već dve godine organizuje humanitarna organizacija „Srbija velikog srca“ u okviru inkluzivnog programa terapije sportom koji ova organizacija realizuje od novembra prošle godine, a program sportske terapije održava se i svakog vikenda u sportskoj hali Srednje škole „Miloje Vasić“.

Foto: SOVG

Najmlađi sugrađani trčali su trku slatkiša, i na najlepši način najavili polumaratonce koji su navijali i bodrili naše mališane. Predsednik opštine Dragan Milić otvorio je trku uz obećanje da će ovaj sportski događaj dugo godina najavljivati turističku sezonu u opštini Veliko Gradište. Trku od gradskog parka do Zatonja i nazad istrčalo je preko 200 takmičara, a pored učesnika iz Srbije u polumaraton su se uključili trkači iz Rumunije, Mađarske, Bosne, Makedonije i drugih zemalja u okruženju. U isto vreme startovala je I trka zadovoljstva do Srebrnog jezera.

Na ovom takmičenju poraženih nema, “Cilj je bio proći kroz cilj” a svi učesnici otišli su veseli iz Velikog Gradišta bogatiji za jedno novo iskustvo, i bar još jedno novo prijateljstvo.

(Tpknews.com/TOVG)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker