Istrčan 5. “Srebrno jezero Polumaraton” (VIDEO)

U subotu 2. marta, u Velikom Gradištu, održan je peti “Srebrno jezero Polumaraton”.

Foto: SSOVG

Organizator skupa bio je Atletski klub „VGSK” u saradnji sa Sportskim savezom, Turističkom organizacijom i Kulturnim centrom “Vlastimir Pavlović Carevac”, pod pokroviteljstvom Opštine Veliko Gradište.

Ceo događaj u 10 časova otvorila je trka simboličnog naziva “Trčimo zajedno” u kojoj su učestvovala deca različitog uzrasta, oblika i stepena invaliditeta. Ovu trku već dve godine organizuje humanitarna organizacija „Srbija velikog srca“ u okviru inkluzivnog programa terapije sportom koji ova organizacija realizuje od novembra prošle godine, a program sportske terapije održava se i svakog vikenda u sportskoj hali Srednje škole „Miloje Vasić“.

Foto: SOVG

Najmlađi sugrađani trčali su trku slatkiša, i na najlepši način najavili polumaratonce koji su navijali i bodrili naše mališane. Predsednik opštine Dragan Milić otvorio je trku uz obećanje da će ovaj sportski događaj dugo godina najavljivati turističku sezonu u opštini Veliko Gradište. Trku od gradskog parka do Zatonja i nazad istrčalo je preko 200 takmičara, a pored učesnika iz Srbije u polumaraton su se uključili trkači iz Rumunije, Mađarske, Bosne, Makedonije i drugih zemalja u okruženju. U isto vreme startovala je I trka zadovoljstva do Srebrnog jezera.

Na ovom takmičenju poraženih nema, “Cilj je bio proći kroz cilj” a svi učesnici otišli su veseli iz Velikog Gradišta bogatiji za jedno novo iskustvo, i bar još jedno novo prijateljstvo.

(Tpknews.com/TOVG)

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close