ZAVEJAN REGION: Hrvatsku, Sloveniju i BiH zatrpao sneg, pola mesta bez struje i vode, u Crnoj Gori saobraćajni kolaps (VIDEO)

Zbog obilnih snežnih padavina u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini došlo je do pometnji u saobraćaju, pojedina mesta ostala su bez vode i struje, dok u Crnoj Gori nevreme besni već dva dana i izaziva velike probleme u saobraćaju.

Foto: Screenshot youtube

Zbog snega u Gorskom kotaru, Lici, Slavoniji, hrvatskom primorju, kao i centralnoj i severozapadnoj Hrvatskoj saobraćaj se obavlja otežano, dok za sada nema slobodnog pravca za kamione sa prikolicama i šlepere iz smera unutrašnjosti prema Dalmaciji i Rijeci, navodi HRT.

Na terenu su vozila zimske službe, koja dodatno usporavaju saobraćaj na pojedinim mestima.

Temperature su na kopnu oko nule, dok su na moru, gde u većem delu pada kiša, oko 10 stepeni.

U prekidu su takođe i mnoge trajektne, katamaranske i brodske linije na splitskom, šibeničkom, riječkom i dubrovačkom okrugu.

Hrvatski meteorolozi najavili su da će u toku noći sneg postepeno presati, dok se sutra očekuje smirivanje situacije.

U Unsko-sanskom okrugu u BiH oko pola metra snega

Avaz navodi da je visina snega u većem delu Unsko-sanskog okruga u BiH oko pola metra, kao i to da je skoro čitav okrug bez struje.

Snega ima posebno u zapadnim, severozapadnim i severnim delovima BiH, naročito na deonicama u višim predelima, gde je za teretna vozila obavezna upotreba lanaca, prenosi Fena.

Istovremeno, za područje Mostara i Trebinja danas je na snazi crveni meteoalarm zbog obilne kiše koja je prognozirana u količini od 40 do 80 litara po metru kvadratnom.

Za Foču, Sarajevo, Bihać i Livno zbog obilne kiše na snazi je narandžasti meteoalarm zbog prognoziranih olujnih udara juga, brzine 70 do 90 kilometara na sat.

Celo područje Bihaća nema vode, a stanovnici ovog okruga osetili su i zemljotres jačine 4,5 jedinica Rihterove skale koji je pogodio i Hrvatsku.

Problemi u saobraćaju u Crnoj Gori

Nevreme koje već dva dana besni u Crnoj Gori stvara velike probleme u saobraćaju. Pale su velike količine kiše, a samo u Cetinju više od 330 litara po kvadratnom kilometru. Vetar je na crnogorskom primorju čupao drveće, prenosi Hina.

Došlo je do problema i u vazdušnom saobraćaju, kada je avion loukost aviokompanije “Rajaner” pogodio grom, pa je zbog toga bio prisiljen da sleti u bugarsku prestonicu, Sofiju.

“Avion je trebalo da sleti u Golubovcima, nadomak Podgorice, međutim, zbog jakog nevremena su odlučili da let preusmere ka Sofiji”, rečeno je u podgoričkom aerodromu.

Zbog nevremena nije ni stigao avion iz Istanbula, kasnili su međunarodni letovi, a otkazana su i dva leta iz Podgorice prema Beogradu.

Kako navodi Hina, gotovo na svim saobraćajnim deonicama u Crnoj Gori ima zastoja.

(Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker