TRI I PO GODINE ROBIJE: Gradištanac izbo druga zbog muzike, pa sklopio sporazum sa tužilaštvom!

Viši sud u Požarevcu osudio je pravosnažno Sašu S. (50) iz Velikog Gradišta na 3,5 godina zatvora, za pokušaj ubistva prijatelja Željka I. (41).

Viši sud u Požarevcu

Presuda je doneta sporazumno, na predlog tužioca, jer je njemu optuženi priznao delo za koje se tereti, a oštećeni je upućen na parnicu radi naplate odštete.

Ovaj napad dogodio se 30. marta, u kući osuđenog, u kojoj je bila i njegova ćerka i prijatelj iz Rumunije. Svi su pili i slušali muziku sa kompjutera.

Saša je više puta slao Željka po rakiju jabukovaču, pa su svi zajedno popili oko tri litra. Pošto je Sašin autistični sin od 15 godina hteo da igra video igrice, on je od ćerke tražio da prekine muziku, ali ga ona nije poslušala. Počeo je da je vređa, pa se umešao Željko da je zaštiti. Onda ga je Saša, uzevši kuhinjski nož sa stola, sečiva dugog 8 cm, ubo u grudi, stomak i vrat i naneo mu povrede opasne po život.

Sašina ćerka je pozvala policiju i prijavila ovaj napad. Teško ranjenog Željka preuzela je Hitna pomoć, koja ga je odvezla u požarevačku bolnicu, gde je operisan, jer mu je nož probio grudnu kost i malo zahvatio jetru. On se kasnije oporavio i izašao iz bolnice 21. aprila.

Optuženi je i dalje u pritvoru, odakle će biti upućen na izdržavanje kazne. Inače, prilikom alkotestiranja, utvrđeno je da optuženi ima 2,58 promila alkohola u krvi, njegova ćerka 2,15 a Rumun 2,40. Oni policiji na licu mesta nisu uspeli da daju izjavu, jer su bili pijani. Ujutru je tek optuženi rekao „nisam ja to učinio, već rakija“.

Ivanović nije podvrgnut alkotestiranju, jer je bio na infuziji.

M. Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker