SA 5 ZVEZDICA: Gazda Mileta gradiće luksuzni hotel u Golupcu

U Golupcu je u toku uređenje plaže, a u planu razvoja ove opštine je i rekonstrukcija Donje marine, kao i izgradnja hotela.

Centar Golupca

Kako je za eKapiju rekao predsednik opštine Nebojša Mijović, u toku je izrada plana detaljne regulacije Donje marine.

– Planirano je da se izgradi hotel visoke kategorije sa pratećim sadržajima, a ovaj hotel planira da izgradi domaći investitor Mileta Adžić, vlasnik hotela sa pet zvezdica Aquastar Danube u Kladovu. Očekujemo da radovi krenu do kraja godine – rekao je Mijović.

On je dodao da je u planu i uređenje sadašnje Gornje marine i nastavak gradnje šetno-biciklističke staze od Golupca do Golubačke tvrđave. Prema najavama, Golubac će na ovom mestu dobiti marinu koja će imati upravnu zgradu i oko sto vezova za smeštaj raznih plovila i jahti.

– Obezbeđena je projektna dokumentacija i građevinska dozvola. U republičkom planu je da bude do 2024. godine – kaže Mijović.

Najavljuje i nove investicije u ovoj opštini, poput uređenja trga, šetne zone, rekonstrukciju biblioteke sa galerijom, kao i završetak uređenja plaže do kraja jula.

Izgradnju plaže finansira opština Golubac, a vrednost radova koje izvodi preduzeće Ivan Milutinović iz Beograda je 42 miliona dinara.

(Tpknews.com/eKapija)

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close