Fondacija „Vlade Divac“ i opština Žagubica pomažu mlade poljoprivrednike

U okviru projekta “Osnaživanje mladih poljoprivrednika”, nakon konkursa raspisanog u martu ove godine, maturanti iz šest gradova i opština na teritoriji Srbije, dobitnici su vrednih donacija.

Foto: Screenshot youtube

U Projektu koji sprovode Fondacija Ana i Vlade Divac, uz pomoć i podršku lokalne samouprave, u opštini Žagubica dobitnici donacija su učenici srednje poljoprivredne škole u Požarevcu, koji su se svojim radovima predstavili na konkursu. Fondacija Ana i Vlade Divac, i opština Žagubica, učestvovali su ravnomerno u doniranim sredstvima za učenike i njihove porodice.

„Fondacija Ana i Vlade Divac nas je pozvala da učestvujemo u zajedničkom projektu, gde su oni prepoznali učenike srednjih škola, između ostalog i učenike Srednje škole „Sonja Marinković“ u Požarevcu, a gde ima i učenici iz naše opštine, da im pomognu da naprave biznis planove i da konkurišu za određena materijalna dobra, da bi se bavili poljoprivredom. Naravno naša opština se vrlo rado odazvala tom pozivu. Bili smo u naselju Osanica, kod Adamovića, koji su dobili jednu prskalicu i rotacionu kosačicu, zatim kod devojčice koja je uspešno završila četvrtu godinu poljoprivredne škole, ona je aplicirala i napravila Biznis plan za 25 sanduka košnica, i za raznoraznu opremu koja ide uz to. I evo uz pomoć naše opštine, koja je učestvovala sa 50 posto u tom projektu i Fondacija Ana i Vlade Divac, mi smo to ostvarili i došli smo svečano da tu opremu uručimo ovoj deci, a takođe i da fondacija potpiše ugovor sa njima. Ja sam veoma srećan kada vidim ovako mlade ljude, da žele da ostanu na poljoprivredi, posebno ovim lepim krajevima kao što je naš. Želim i drugoj deci da poručim da se malo više pozabave svojim domaćinstvima, da podrže roditelje u tome, kao što su ova deca to učinila. Takođe u razgovorom sa predstavnikom Fondacije, siguran sam da ćemo saradnju nastaviti i dalje, i ovom prilikom im se zahvaljujem da donaciji“, rekao je Predrag Ivković, zamenik predsednika opštine Žagubica

Nabavka i isporuka donirane robe za Aleksandra Adamovića i Jovanu Petrić iz Osanice, uspešno je realizovana. Komisija se trudila da svima izađe u susret i nabavi opremu potrebnu za razvoj njihovog poljoprivrednog gazdinstva. Aleksandar će brže i lakše proizvoditi hranu za svoju stoku uz rotacionu kosu i prskalicu, dok je Jovana kroz donaciju ostvarila materijal i opremu za pčelarstvo. Bivši maturanti, sada mladi poljoprivrednici, potpisali su ugovor o isporuci donirane robe.

Fondacija Divac nastaviće uspešnu saradnju sa opštinom Žagubica kroz buduće projekte koji će se takođe odnositi na podršku mladim poljoprivrednicima.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker