FOLKLORNI FESTIVALI: Kličevac očarao Pirinejsko poluostrvo (VIDEO)

Kulturno-umetničko društvo „Milenko Stojković“ iz Kličevca, učestvovalo je na internacionalnim festivalima folklora u Španiji i Portugaliji, u organizaciji CIOFF-a.

Foto: KUD „Milenko Stojković“

Raznolikim koreografijama i pesmama, uz pratnju žive muzike, foklorci su ponosno predstavljali selo Kličevac, grad Požarevac i Srbiju. Hiljade Španaca i Portugalaca imalo je priliku da upozna našu tradiciju i kulturu.

Obožavaoci folklora u Španiji uživali su u umećima naših folkloraša koji su održali čak 6 celovečernjih koncerata. Zajedno sa ansamblima iz Indije, Afrike i Rusije, a kao jedini predstavnici Srbije, izmamili su osmehe na licima, veliki aplauz i ovacije publike na završnoj večeri španskog festivala.

U Portugaliji su gostovali 4 dana, ali su za tako kratko vreme održali 10 koncerata. Na završnoj večeri pored ansambla iz Kličevca, takođe kao jedinog predstavnika Srbije, publika Portugalije uživala je i u igrama ansambala iz Argentine, Indije i Slovačke.

Naš ansambl je pozivan na bis, ispraćen najvećim aplauzom i ovacijama, a publika je čak i ustala da se pokloni kličevačkim igračima.

Igrači kulturno-umetničkog društva iz Kličevca, kao poseban uspeh ističu igranje srpskog kola, koje se orilo Pirinejskim poluostrvom, a stotine Španaca i Portugalaca je zaigralo sa njima.

M.V.
Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close