FILMSKA AKCIJA U AUSTRIJI: Dolijala Srpska banda u Beču, ukrala 50 luksuznih automobila!

Četvorica Srpskih državljana pomoću najsavremenije opreme odvozila najskuplje „audije“, BMW i „mazde“.

Četvorica Srba stara između 34 i 46 godina uhapšeni su u zajedničkoj akciji austrijske, hrvatske i srpske policije zbog sumnje da su umešani u čak 50 krađa luksuznih automobila.

Kako su naveli austrijski mediji, srpska banda bila je specijalizovana za krađu automobila „audi“, BMW i „mazda“, kao i džipova.

FILMSKA AKCIJA

– Istražitelji su u saradnji sa policijskom ekipom Nikelsdorfa, kao i hrvatskim i srpskim vlastima istraživali najpre dvojicu muškaraca. Oni su stari 34 i 35 godina i u organizovanoj kriminalnoj grupi bili su vozači. Preko njih, došlo se do još dvojice starijih muškaraca, koji se terete da su odgovorni za krađe u naseljima Medling, Otakring, Dobling i Florisdorf – navode mediji.

Srpska banda uhapšena je u noći 14. jula, kada su krenuli u krađu. Policijski inspektori čekali su ih sakriveni.

– Ukrali su dva automobila iz podzemne garaže u Medlingu – „audi“ i „mazdu“. Dva vozača su zaustavljena na auto-putu, dok su se dvojica odvezla sa mesta zločina – potvrdila je za medije Irina Sterer iz bečke kriminalističke policije.

U stanu vođe bande, koji nije bio prijavljen kao stanar, policija je pronašla brojne dokaze.

VOĐA MENJAO IME

– Bandu su činili profesionalaci. Oni su koristili najkvalitetniju opremu, uključujući i kalauze. Oprema za obijanje je konfiskovana, kao i kompjuteri, štampači i ključevi automobila. Dva automobila ukradena iz garaže poslednje noći osigurana su i vraćena vlasnicima – prenose mediji.

Ostala vozila koja je banda ukrala nisu pronađena i sumnja se da su prodata u Srbiji.

– Istražitelji veruju da su neki od automobila završili u Srbiji. Utvrđeno je da je vođa grupe ranije hapšen u Austriji, ali pod drugim imenom. On je ime promenio u Srbiji. Dvojica mlađih muškaraca su saslušana i priznali su da su za bandu radili kao vozači, dok su vođa grupe i još jedan muškarac negirali optužbe na policijskom saslušanju – navodi se u medijima.

TPKNEWS/Kurir

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker