INTERNACIONALNI SKUP: Fiće okupiralie centar Šafhauzena u Švajcarskoj

Prošlog vikenda ispred Srpskog kulturnog kluba u Šafhauzenu održan je 5. Internacionalni skup fića, a došli su vlasnici ovih popularnih automobila iz Srbije, Makedonije, Austrije, Nemačke i Švajcarske.

Porodica Aksentijević vozi jedinstven kombi / Foto: Ž. M.

Svi automobili su u koloni vozili do centra Šafhauzena, naravno uz dozvolu policije i tamo se parkirali, tako da su meštani Šafhauzena, a i turisti imali priliku da razgledaju i da se slikaju pored popularnih fića.

Posle toga su se svi vratili na plato ispred kluba i nastavili veselje uz muziku do kasno u noć.

– Pošto sam od nedavno predsednik Srpskog kulturnog kluba u Šafhauzenu, ovo je meni prvi skup fića i zadovoljna sam posetom. Mada zbog praznika neki nisu bili u mogućnosti da dođu, sve u svemu zadovoljna sam. Mi smo se organizovali, spremali dosta hrane i pića imamo večeras i muziku, tako da je sve pod kontrolom – izjavila je Danijela Branković predsednica Srpskog kluba u Šafhauzenu, rodom iz Založnice u Lici.

Fiće u srcu grada / Foto: Ž. M.

Duško Prodanović zvani Kugla, predsednik Zastava oldtajmer kluba iz Šafhauzena je takođe zadovoljan brojem učesnika.

– Drago mi je što je osim fića bilo i ostalih zastavinih automobila i drugih oldtajmera. Zadovoljan naročito time što su došli i bajkeri kako bi uveličali ovaj naš tradicionalni skup. Organizovali smo muziku i tek sada kreće žurka, a sledeće godine očekujem još više automobila.

Ž. M.

loading...

Оставите одговор

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close