Festival cveća i meda otvorio turističku sezonu u opštini Veliko Gradište (FOTO)

Ove godine na trgu Mladena Miloradovića u Velikom Gradištu svoje štandove lepo su uredili i proizvođači meda.

Foto: Promo

Drugi festivalski dan u Velikom Gradištu tradicionalno okupio je veliki broj izlagača koji u svojoj ponudi imaju veliki izbor cveća, biljaka, sadnica, cvetnih aranžmana, opreme za hortikulturu, kao i najrazličitije vrste dekorativnih materijala za saksije.

Festival se veoma simbolično održava početkom maja, kada se na najlepši način, uz cveće, med, pesmu i igru najavljuje početak turističke sezone.

Ova poslastica za ljubitelje baštovanstva, botanike i hortikulture uopšte, okupila je veliki broj posetilaca koji osim što su kupovali najbolje cveće po sniženim cenama, od stručnjaka su mogli da dobiju savete o rasađivanju, gajenju i pravilnoj ishrani cveća.

Foto: Promo

Predsednik opštine Veliko Gradište zvanično je otvorio drugi festivalski dan a program je počeo na najlepši način, nastupom mališana iz Predškolske ustanove Majski cvet. Najmlađa dečija folklorna grupa ANIP-a Vlastimir Pavlović Carevac iz Velikog Gradišta predstavila se igrama iz Srbije a pripremna folklorna grupa ANIP-a nastupila je sa vlaškim igrama.

Foto: Promo

Komisija je vredno radila i ocenjivala najlepše cvetne štandove i štandove sa medom.

Pobednički cvetni štand ove godine je uredila je Vera Ranić iz Kisiljeva , a nagradu je uručio predsednik opštine Dragan Milić.

Fot: Promo

Pobednički štand sa pčelinjim proizvodima imao je Mirko Arsić iz Biskuplja, a nagradu je uručila direktorka Turističke organizacije Dajana Stojanović.

Fot: Promo

Festival cveća ne održava se slučajno baš u Velikom Gradištu. Gradište je od vajkada poznato po cvetnim rondelama, koje zauzimaju centralno mesto na gradskom trgu. Grad je poznat po trudu uloženom u to da se dekoracija i uređenost gradskog parka i Carevčevog šetališta dovedu na svetski nivo.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker