FEJSBUK RAT PETROVČANA I ŽAGUBIČANA: Otvaranje rekonstruisanog puta Petrovac-Krepoljin zavadio rukovodstva dveju opština

Žika bomba: ”Petrovčani ubuduće mogu I treba da otvaraju lokalne  puteve I asfaltirane ulice, koji im teritojalno pripadaju, a ne regionalne I republičke kao što su u pomenutom slučaju uradili”!!!

Deo rekonstruisanog puta Petrovac-Krepoljin koji je zavadio rukovodstva Petrovca i Žagubice

Poznato je da su putevi simbol spajanja i jedinstva po bilo kojoj osnovi, a posebno izgradnja novih puteva koji povezuju naselja  i njihovo stanovništo. To nepisano pravilo se nije desilo u slučaju otvaranja rekonstruisanog dela puta Petrovac-Krepoljin-Žagubica, u deonici od Petrovca do Krepoljina ili, u zavisnosti ko i kako gleda, Krepoljin-Petrovac, već je dovelo do pedela i prepucavanja preko društvenih mreža između građana i rukovostava ovih dveju opština, zbog toga ko je i koliko zaslužan za izgradnju tog značajnog regionalnog puta koji povezuje tri opštine u Braničevskom okrugu.

Naime, sve je počelo u utorak, 24 septembra, kada je rukovodstvo Petrovca na Mlavi, predvođeni predsednikom Duškom Nedinićem svečano otvorilo završenu rekonstrukciju regionalnog puta od Petrovca do Krepoljina. Taj događaj sa fotografijama objavili su kao vest na svojoj fejsbuk stranici. Vest o tom događaju izazvala je burne reakcije i lavinu komentara počev od strane Žagubičana koji su optuživali petrovačko rukovodstvo da se kite tuđim perjem i da su tuđi uspeh prisvojili kao svoj, jer zasluge za izgradnju tog dela puta imaju žagubičani i njihovo rukovodstvo na čelu sa predsednikom Safetom Pavlovićem, pošto im je predsednik Vučić to obećao pre dve godine kada je otvarao vodovod u žagubičkom selu Milanovac, a svoje obećanje ispunio, prvo gradnjom moderne saobraćajnice prošle godine od Krepoljina do Žagubice, a ove drugu deonicu od Krepoljina do Petrovca. U tom internet ratu preko fejsbuka nisu birane reči, gde su građani obe opštine jedne druge vređali na razne načine, psovali, koristili razne argumente i kontraargumente u sojim obrazloženjima ko je u pravu…i na druge načine.

Predsednik opštine Petrovac Duško Nedinić otvara put Petrovac-Krepoljin

Prvi u polemici sa petrovčanima uključio se savetnik predsednika opštine Žagubica za dijasporu i kapitalne investicije, uspešni privrednik iz Beča koji tamo ima građevinsku firmu, Živojin Trifunović, poznatiji kao Žika Bomba. On je kao odgovor petrovačkom rukovodstvu na svojoj fejsbuk stranici postavio objavu: – Greška gospodo. Završena je rekonstrukcija deonice puta od Krepoljina do Petrovca, a ne kako ste Vi predstavili od Petrovca do Krepoljina. Zašto se pojedini političara kite tuđim perjem? Da nije bilo Safeta Pavlovića i celog rukovodstva Opštine Žagubica nikada ne bi stigao novi put do Petrovca. I sad se našli neki tamo da se hvale kako su oni završili posao da bi ispali važni kod građana Petrovca – naveo je Žika bomba u svojoj objavi.

Prepucavanje na Fejsbuku povodom otvaranja puta

Tragom ove objave kontaktirali smo savetnika Safeta Pavlovića Živojina Trifunovića koji nam je rekao da njegova objave se ne odnosi na građane Petrovca, koji su njihova braća, več na njihovo rukovodstvo koji, u nedostatku svojih, prisvajaju tuđe uspehe kao svoje. – To što je petrovačko rukovodstvo otvorilo pomenutu rekonstruisanu deonicu puta predstavljajući se da su oni zaslužni za to, najblaže rečeno nije fer. Podsećam ih da se rekonstrukcija tog dela puta od Krepoljina do Petrovca, kao i dela puta koji je završen prošle godine zaslužni su predsednik Republike  Srbije Aleksandar Vučić, srpska Vlada, predsednik opštine Žagubica, Safet Pavlović i opštinsko rukovodstvo Žagubice. Pre dve godine prilikom otvaranja vodovoda u Milanovcu Vučić je obećao da će se rekonstruisati pomenuti regionalni put. Nas je upitao koju deonici žele da se prvo radi našta smo mi odgovorili od Krepoljina do Žagubica, a kasnije od Krepoljina do Petrovca, što je on prihvatio i obećano ispunio. O tome nijedan funkcioner iz Petrovca se nije pitao, pa ne znam kako im je palo napamet da su oni zaslužnu za tu rekonstrukciju i još sebi dali za pravo da svečano otvaraju taj put – oštro obrazlaže svoju objavu  Žika bomba. On je dodao da regionalni putevi, kao što je ovaj, pripada pod ingerencijom republike i da njima upravlja JP “Putevi Srbije“, pa je tu deonicu trebalo da otvori neko iz republičkog rukovodstva, a ne opštinskog. – Po tome se vidi koliko su oni značajni. Niko im iz republike nije došao, pa su se oni, jadni, sami skupili i otvorili tu deonicu. Toliko o njihovom značaju. Podećam ih da su prošle godine kada je završena prva faza rekonstrukcije puta od Krepoljina do Žagubice na njegovom otvaranju  bio predsednik Srbije Vučić sa svojim saradnicima iz Vlade i Puteva Srbije. On, kao i ostali srpski rukovodioci Petrovac obilaze u širokom luku. Šta više, tom prilikom predsednik Vučić nije hteo kolima da dođe do Žagubice, verovatno želeći da izbegne da prođe kroz Petrovac, već je došao helikopterom – kaže Trifunović.

Žika Bomba

O ovim polemikama predstavnika žagubičkog rukovodstva za svoj komentar pitali smo predsednika opštine Petrovac, Duška Nedinića. On kaže da mu nije jasno zašto su se predstavnici žagubičke opštine toliko uzbudili zbog tog što su oni otvorili tu deonicu, jer je bitnije da se što više rade takvi objekti zarad celokupnog napretka, od onog ko je zaslužan za te izgradnje. – Ne znam zašto se moji dragi žagubičani ljute zbog načina otvaranja te deonice. Za to smo zaslužni svi, a najviše građani Petrovca i Žagubice čije smo želje za rekonstrukciju tog puta nakon 40 godina, mi lokalni političari preneli predsedniku Vučiću, a on preko Vlade operalizovao u stvarno delo. Istine radi, na sastanku sa Predsednikom Vučićem u junu mesecu 2016. godine dogovorio sam  izgradnju pomenutog, bolјe reći celokupnog putnog pravca Požarevac-Petrovac-Krepolјin, što  su u više navrata, visoki funkcioneri organa državne vlasti, pomenuli na konferencijama za medije – rekao  je prvi čovek Petrovca na Mlavi, Duško Nedinić I zaključio: – Zar mi kao lokalne samouprave i lokalne vlasti u svojim opštinama ne trebamo da služimo kao servis svim našim građanima i na svaki mogući način pokušamo da omogućimo bolјi život za naše lјude, kroz investicije, infrastukturu, zapošlјavanje i sva ostala goruća pitanja… ili ćemo naglasak staviti na to ko je za šta zaslužan i nipodaštavati komšije kroz ovakve objave.

Vučić otvara rekonstruisani put Krepoljin-Žagubica

Na kraju razgovora Živojin Trifunović-Žika bomba  kaža da ovo priča kako bi javnost bila upoznata sa pravim stanjem stvari I da ne bude dovedena u zabludu koje je opštinsko rukovodstvo Petrovca prevarom pokušalo da zasluge za rekonstrukciju pomenutog puta prigrabi za sebe. – Samo mi iz žagubičkog rukovodstva znamo koliko smo muka imali da se ova deonica puta radi ove godine. Zbog lošeg vremena rekonstrukcija nije počela na vreme. Kada se prolepšalo vreme počela je sezona I građevinci su radili punom parom širem Srbije. U nedostatku radnika koji su mnogi otišli da rade u inostranstvo, nedostatka građevinske operative I drugih razloga predlagano je da se planirana rekonstrukcija odloži za anarednu godinu. Mi smo svakodnevno, a ne petrovčani, zvali Vladu, Ministarstva I Puteve Srbije moleći ih da nađu načina da urade planirano za ovu godinu. Zahvaljujući Bogu, ali I razumevanju državnih funkcionera I predsednika Vučića, put je u roku rekonstruisan I zato smo im neizmerno zahvalni, kao I firmi “Štrabag”, a ne petrovačkom “Srmeksu“ koji asfaltira po Petrovcu I lokalu, I koja je na vreme I kvalitetno uradila put. Petrovčani ubuduće mogu I treba da otvaraju lokalne  puteve I asfaltirane ulice, koji im teritojalno pripadaju, a ne regionalne I republičke kao što su u pomenutom slučaju uradili – na kraju je bombasto, u stilu svog nadimka poručio Živojin Trifunović, zvani Žika bomba.

M.Veljković/Foto: M.V. I fejsbuk

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker