OBRAČUN ISPRED BIRAČKOG MESTA: Dvojica naprednjaka nasrnula na zamenika predsednika DS i bacila mu telefon! (VIDEO)

Incidenti i koškanje dogodili su se jutros sat vremena nakon otvaranja biračkih mesta u Opštini Pećinci, nakon što su predstavnici Demokratske stranke (DS) počeli da prijavljuju nepravilnosti u vidu “javnog glasanja”.

Foto: Screenshot youtube

Incident se dogodio na biračkom mestu 22 u osnovnoj školi “Slobodan Bajić” u mestu Popinci, kada su na tvrdnju predstavnika DS da se događa “javno glasanje”, nepoznati mladići počeli da ih napadaju i da se sa njima svađaju.

Jedan od besnih naprednjaka Saša Bežanović oteo je telefon zameniku predsednika DS Igoru Salaku i bacio ga u obližnji jarak, a Salak je za Betu rekao da će podneti krivičnu prijavu protiv njih zbog tog napada.

Predsednik biračkog odbora odbio je da da izjavu o incidentima koji su se dogodili ispred biračkog mesta.

Funkcionerka DS-a Gordana Čomić rekla je da su “dobili dojavu da se na biračkom mestu događa javno glasanje”, te da su izašli na teren kako bi proverili sa svojim predstavnicima o čemu se tačno radi, ali da su ih onda naprednjaci napali.

NAPADAČ TVRDI DA JE ON NAPADNUT

Saša Bežanović, stanovnik Pećinaca, i član SNS izjavio je za TV Pink da je on napadnut. Naime, kako je rekao za TV Pink ispred biračkog mesta zatekao je Gordanu Čomić, Aleksandru Jerkov i još jednog muškarca po imenu Igor.

Saša Bežanović / Foto: Pint / Printscreen

– Video sam da insistiraju da se glasa za demokratsku stranku i mog komšiju su terali da da svoj glas. Prišao sam im i rekao da to nije u redu, da je u toku predizborna tišina i da ne mogu to da rade – priča Bežanović za Pink.

Muškarac Igor, koji je stajao sa Jerkov i Čomićevom prišao je tada Bežanoviću, uneo mu se u lice i izvadio telefon kako bi ga snimao.

– Zatim je pokušao da me udari glavom, malo me je zakačio. Ja sam se okrenuo, ali je on krenuo rukom na mene i ispao mu je telefon – priča Bežanović.

NAPREDNJACI UZVRAĆAJU UDARAC DEMOKRATAMA NAKON INCIDENTA 

S druge strane, Srpska napredna stranka saopštila je danas da funkcioneri Demokratske stranke predvođeni Gordanom Čomić i Aleksandrom Jerkov, zajedno sa još desetak aktivista DS, na najbrutalniji način ometaju izborni proces i slobodnu volju građana u Pećincima.

“Neposredno ispred biračkog mesta u Popincima okupljeni funkcioneri i aktivisti DS uznemiravali su građane i sprečavali ih da glasaju po slobodnoj volji. Na pitanje građana zašto se tako ponašaju i konstataciju da je takvo ometanje izbornog postupka zakonom zabranjeno, aktivisti DS napali su građane psujući ih”, ističe se u saopštenju.

Kako se dodaje, ni to im nije bilo dovoljno nego je izvesni Igor Salak jednog od njih udario glavom i, kako bi izrežirao još jednu u nizu obmana DS-a, bacio je sopstveni mobilni telefon dalje u kanal.

Srpska napredna stranka ističe da sa žaljenjem saopštava da ovo nije prvi put da funkcioneri Demokratske stranke planski izazivaju incidente i sprovode nasilje nad građanima kako bi ih sprečili da glasaju po svojoj volji, i da izmišljaju najbestidnije scenarije kako bi uznemirili celokupnu javnost.

“Ovim putem apelujemo na sve građane opština u kojima se danas sprovodi izborni proces da ostanu mirni, da ne podležu provokacijama i unapred izrežiranim nameštaljkama, kao i da odmah obaveste nadležne državne organe u slučaju novih fizičkih napada”, piše u saopštenju SNS.

TPKNEWS/Agencije

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker