SRBIN SPASAO BEČ: Dvojica čečenskih terorista spremali se da unište centar grada!

Jedan državljanin Srbije razotkrio je i osujetio planove za izvođenje terorističkih napada u Beču, piše bečki dnevnik Esterajh.

Ilustracija

List navodi da je policija na osnovu anonimnog poziva ušla u trag dvojici Čečena koji su navodno nameravali da izvrše teroristički napad na bečku Božićnu pijacu “Kristkindelmarkt” i centralni trg Štefansplac i dodaje da je centralna ličnost u toj akciji srpski državljanin, zatvorenik u Hirtenbergu.

Kako se navodi, policija je, na osnovu dobijenih informacija, sprovela akcije prisluškivanja telefona i praćenja osumnjičenih, a prikupljeni podaci su očvrstili sumnju.

Najpre su uhapšena dvojica Čečena, od kojih je jedan sportista koji se bavi borilačkim veštinama, a potom se ušlo u trag još jednom njihovom sunarodniku koji se nalazi u zatvoru zbog podrške Islamskoj državi, odnosno zbog terorističkog udruživanja.

Prema pisanju bečkog dnevnika, srpski državljanin je u dojavi ukazao na Čečena koji je u zatvoru, navodeći da je i nakon presude ostao privržen ideologiji Islamske države.

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker