Dveri su danas počele kampanju bojkota iz Požarevca (VIDEO)

Danas su Dveri, nakon sednice Glavnog odbora, u centru Požarevca započele kampanju bojkota.

Foto: Dveri

Zajedno sa članovima gradske organizacije Požarevca, predsednik Dveri Boško Obradović i članovi Glavnog odbora su razgovarali sa građanima i podelili najnoviji broj opozicionih novina na šta su građani reagovali sa velikim interesovanjem.

Kampanju bojkota Dveri će nastaviti u narednim danima u svim gradovima i opštinama u Srbiji.

Glavni odbor (GO) Srpskog pokreta Dveri potvrdio je danas odluku o bojkotu izbora 21. juna i na predlog lidera Boška Obradovića usvojio Proglas o društvenom pomirenju, dijalogu i dogovoru za prevazilaženje aktuelne ustavno-političke krize.

U proglasu koji je GO Dveri usvojio na sednici u Požarevcu, na dijalog za prevazilaženje društveno političke krize pozivaju se opozicija, vlast, javne ličnosti, nepolitičke nacionalne institucije poput Srpske akademije nauke i umetnosti i SPC.

„Jedino dijalogom možemo zaustaviti nagomilane građanske tenzije i sukobe i doći do društvenog dogovora“, navodi se u saopštenju Dveri.

GO podržao je i pet zahteva iz štrajka glađu narodnih poslanika Boška Obradovića i Ivana Kostića: očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije, neselektivan rad tužilaštva i sudstva, zaštita Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori, sloboda medija i slobodni i pošteni izbori“.

Dodaje se i da je navedeni štrajk glađu „ogolio stepen ugroženosti demokratije i slobode medija u Srbiji“, a da je ćutanje Ustavnog i Upravnog suda „dokaz da smo ušli u još veću ustavno-pravnu krizu“, za koju je najbolje rešenje poništavanje i odlaganje izbora.

Na sednici su za članove Predsedništva Dveri izabrane predsednica gradske organizacije Dveri u Beogradu Radmila Vasić, i koordinator Ženske snage Dveri Dragana Milićević iz Pećinaca.

Izabrana su i četiri nova člana Glavnog odbora Dveri iz Negotina, Jagodine, Svilajnca i Požarevca.

Бојкот у Пожаревцу

Posted by Двери on Недеља, 31. мај 2020.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker