U MINUT DO DVANAEST: “Dveri” iz Petrovca i Požarevca pozivaju na protest podrške Bošku Obradoviću

Ispred Skupštine opštine Petrovac na Mlavi, u minut do dvanaest, članovi “Dveri” iz Petrovca na Mlavi organizovali su danas skup podrške Bošku Obradoviću.

Foto: Privatna arhiva

Povodom štrajka glađu predsednika Dveri Boška Obradovića koji je otpočeo u nedelju 10. maja 2020. god. i njegovog “zahteva za odlaganje izbora 21. juna i za ozbiljnim političkim dijalogom kako bi se prevazišla politička kriza u zemlji”, saopštnjem se javnosti obratio se i gradski odbor tog pokreta u Požarevacu.

U saopštenju se izražava zabrinutost za zdravlje Boška Obradovića, iako se on za sada oseća dobro, jer “je on, pre svega, otac, suprug, sin i brat, a tek onda i opozicioni političar”.

– Taj čin njegova je lična žrtva i breme koje je poneo umesto svih nas, građana Srbije, u borbi za demokratsku i suverenu Srbiju. To je žrtva koja treba da doprinese prevazilaženju krize koja je nastala neodgovornom politikom vladajućeg režima. Izbori zakazani za 21. jun su antiustavni, nedemokratski i zdravstveno nebezbedni. Zahtevamo od predstavnika vlasti da se započne sa ozbiljnim političkim dijalogom i da time prestanu razlozi za štrajk glađu Boška Obradovića – kaže se u saopštenju.

GrO Dveri Požarevac zatražio je i da Ustavni sud hitno reaguje na protivustavne izmene izbornih zakona 40 dana pred izbore i poništi započeti proces, čime bi izbori bili pomereni, čime bi se “smirile narasle tenzije i građanske sukobe i otvorilo put za normalizaciju političkog života u Srbiji”.

– Pozivamo sve građane, sveštenstvo, celu akademsku zajednicu, intelektualce, sportiste i sve druge javne ličnosti da podrže borbu za poštovanje Ustava, odlaganje protivustavnih i zdravstveno nebezbednih izbora, očuvanje teritorijalnog integriteta i za dogovor umesto građanskih sukoba. Boško Obradović u toj borbi nije sam, tu je ceo pokret Dveri i svi građani koji žele da se bore za demokratsku Srbiju protiv režima Aleksandra Vučića – kaže se u saopštenju.

U saopštenju se takođe daje podrška i mirnom i nenasilnom, “ gandijevski protest koji je najavljen za nedelju, 17. maj u 17 časova ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu” kao podrška narodnim poslanicima Bošku Obradoviću i Ivanu Kostiću koji štrajkuju glađu već šest dana.

– Ne samo kao članovi Dveri, već pre svega kao ljudi osećamo obavezu da budemo tamo i podržimo ljude koji prinose ličnu žrtvu da bi svima nama bilo bolje – kaže se u saopštenju koje je potpisao Gradski odbor Dveri u Požarevacu.

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close