SVE SU RADILI SISTEMATSKI: Dve Srpkinje i jedan Srbin uhapšeni u Švajcarskoj, došle kao čistačice, a ustvari…

U Švajcarskoj je policija uhapsila dve Srpkinje i jednog Srbina pod sumnjom da su sistemski u tu zemlju dovodili žene i izrabljivali ih.

Ilustracija

– Više žena su prisilili da rade satima bez pauze, prisilno ih zatvarali i mizerno im plaćali. To je optužba protiv dve žene i jednog muškarca iz Srbije koji se odnedavno nalaze u istražnom zatvoru u Kantonu Bern – piše “Neue Zürcher Zeitung” dodajući da državno tužilaštvo vodi istragu protiv tih troje osumnjičenih ne samo zbog izrabljivanja, nego i zbog sumnje u trgovinu ljudima.

U članku se dalje navodi mišljenje švajcarskog udruženja za borbu protiv trgovine ljudima FIZ da se kod opisanog slučaja ne radi ni o pojedinačnom slučaju niti je postupak osumnjičenih nov. Navodi se slučaj jedne žene iz Afrike, koju novine nazivaju Nuria, koju su tri muškarca angažovala kao čistačicu i koja je “u više kućanstava morala čistiti ili paziti na decu ili negovati stare osobe. Više poslodavaca je od nje zahtevalo i seksualne usluge”, prenosi Dojče vele.

– Za vreme kratkih pauza Nuria je spavala na kauču u stanu muškaraca. Kao plata obećano joj je 400 franaka mesečno. Ali, ni taj sitni iznos ona nikad nije dobijala u potpunosti. Posrednici su od toga odbijali novac za hranu, transport i ležaj.

U vezi sa slučajem troje uhapšenih osoba iz Srbije se u članku dalje navodi:

– U koordinisanoj akciji sredinom januara policija je uhapsila ne samo počinioce zločina nego i sedam žena koje su izrabljivane. Prema dosadašnjim saznanjima one su morale bez slobodnih dana i pauza crnčiti u turističkim mestima Sanenu i Gštadu. Pretpostavlja se da su žrtve tamo zapošljavane u hotelima i gastronomskim objektima. Prema iskustvu moguće je da istraga na svetlo dana donese još neke slične slučajeve – citira NZZ portparola policije u Bernu Kristofa Gnagija.

(Tpknews.com/Alo)

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close