TRESAO SE CEO BALKAN: Dva snažna zemljotresa pogodili Albaniju, raste broj žrtava (VIDEO)

Dva snažna zemljotresa jačine 6,4 i 6,5 stepeni po Rihteru, u razmaku od tri sata, pogodila su Albaniju, a jačina potresa se osetila i u regionu.

Foto/Tanjug

Prema navodima svetskih seizmoloških stanica, epicentar prvog zemljotresa je bio na oko 13 kilometara od grada Mamurasa, a najviše je pogođen grad Drač na obali Jadranskog mora.

Epicentar zemljotresa bio je na dubini od 12 kilometara, a osetio se u Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji, Srbiji, Grčkoj, Hrvatskoj, BiH i Italiji.

Posle inicijalnog potresa su usledila još dva zemljotresa, snage 5,3 i 5,1 stepeni Rihterove skale, a registrovano je još desetak podrhtavanja tla.

Nakon prvog snažnog zemljotresa, nov potres zabeležen je u 7:10 časova. Po snazi bio je jači od prethodnog koji je razorio delove zemlje.

Ministarstvo zdravlja Albanije saopštava da je povređeno najmanje 300 ljudi, a najmanje šest poginulo, i njihov broj raste. Veliki broj objekata je srušen ili je pretrpeo značajnu štetu.

U Draču je pala cela petospratnica, a iz ruševina je spaseno jedno dete, javljaju lokalni mediji. Građani Tirane izašli su na ulice, neki sa bebama u naručju.

Meta je novinarima u mestu Tumane, 36 kilometara severno od Tirane, rekao da se čine svi napori kako bi se ljudi izvukli iz ruševina. Najkritičnije je trenutno u Draču, gde su pronađena tela devojčice od 10 i devojke od 18 godina. Iz jedne srušene zgrade u Tumaneu izvučena su tela muškarca i žene.

Albanski premijer Edi Rama stigao je u Drač, koji je najviše pogođen.

(Tpknews.com/Agencije)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker