ZAŠTO LAŽU DA NEMA NOVOZARAŽENIH: Dva medicinara Doma zdravlja u Gradištu i 13 štićenika u domu za stare u Velikom Popovcu zaraženi koronom

Prema rezultatima Zavoda za javno zdravlje Požarevac, u poslednja 24 časa u Braničevskom okrugu nema potvđenih slučajeva zaraze.

Screenshot

Međutim, ovo je još jedna šarena laža po direktivi vladajuće koalicije, s obzirom da se približava datum za održavanje konstitutivne sednice Skupštine Srbije i lokalnih samouprava, a imajući u vidu epidemološku situaciju, epidemiloške mere treba da se prilagode kako bi se održale konstitutivne sednice.

Tako da, po podacima pouzdanog izvora TPKNEWS-a iz Opšte bolnice u Požarevcu, danas su u kovid bolnicu u Požarevcu transportovana još dva medicinara iz Doma zdravlja u Velikom Gradištu, kod kojih je laboratorijski potvrđena zaraza virusa COVID-19, što čini da je od 21. juna u ovoj ustanovi ukupno koronavirusom zaraženo 7 medicinara.

Inače, po informacijama našeg pouzdanog izvora, ova poslednja dva obolela medicinara koji su danas transportovani u kovid bolnicu u Požarevcu, su miljenici direktorke Doma zdravlja u Gradištu, dr Ljiljane Stevanović, i zbog toga, po mišljenju našeg izvora, pokušano je sve da se drži u tajnosti.

S druge strane, posle 14 dana karantina, predsednik opštine Duško Nedinić, danas je izašao iz izolacije i odmah je održao konferenciju za medije.

Prema rečima predsednika opštine i komandanta Štaba za Vanredne situacije Duška Nedinića, u Ustanovi za smeštaj starijih i odraslih lica “Gvozden Jovančićević” u Velikom Popovcu prema poslednjim rezultatima koji su pristigli danas 31. jula, koronavirus potvrđen je kod 80 štićenika i 11 zaposlenih u ovoj ustanovi, dok po rečima direktorke Zavoda za javno zdravlje u Požarevcu dr Ane Jovanović, 30. juna je virus COVID-19 bio potvrđen kod 67 štićenika i 11 zaposlenih.

Iz ovih iznetih podataka, dolazimo do zaključka da je u Braničevskom okrugu, u poslednja 24 časa kod 15 osoba laboratorijski potvrđena zaraza virusa COVID-19.

Međutim, naše pitanje od milion dolara je – Zašto je direktorka Zavoda za javno zdravlje Požarevac, dr Ana Jovanović, danas lagala o broju zaraženih?

Takođe, danas se našoj redakciji javilo par građana koji su otišli u ZZJZ Požarevac kako bi uradili PCR test zbog putovanja u Austriju, jer je PCR test za tu zemlju obavezan. U ZZJZ Požarevac, rečeno im je da do daljeg više ne rade komercijalno testiranje na COVID-19, a ako imaju potrebu da urade test zbog putovanja, moraju da odu na Torlak ili Batut Institut.

Po informacijama našeg pouzdanog izvora, ZZJZ Požarevac, dobio je direktno naređenje od Кriznog štaba da ne sme više od pet PCR testa na dnevnom nivou da daje opštinama.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker