Druga godina Međunarodne likovne izložbe ’’Artefakt’’ u Velikom Gradištu

Druga Međunarodna likovna izložba ’’Artefakt’’, biće otvorena u sredu 13. septembra u Velikom Gradištu, u galeriji Narodnog muzeja, Kneza Lazara 40, sa početkom u 19:30 sati.

Organizator izložbe je Narodni muzej Veliko Gradište, pod pokroviteljstvom opštine Veliko Gradište i uz suorganizatore ULS ’’Đura Jakšić’’ iz Požarevca i udruženje ’’Focus Europa’’ iz Neudrossenfeld-a (Nemačka).

“Izgubljena primarna veza sa svetom i ostavljanje svedočanstva (Artefakt-a) o obnavljanju te veze je osnovna ideja ove druge po redu međunarodne likovne kolonije u Velikom Gradištu.“, kaže se u predgovoru direktora Narodne biblioteke, Mr Dragana Bogičića, “Oplemeniti prostor u kome živimo, sa idejama ljudi iz celoga sveta jeste poduhvat koji je i hrabar i naizgled nemoguć, ali koliko je prostora gde mi nismo bili i nećemo nikada biti, toliko je svaki dolazak umetnika iz sveta u našu sredinu, dobitak za sve nas.“.

’’Artefakt 2’’ će okupiti više od 20 učesnika iz petnaestak zemalja, među kojima i Južne Koreje, Avganistana, Republike Baškirije…

TPKNEWS/SOVG

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker