GROBARIJADA 2. NOVEMBRA U POŽAREVCU: Drnda slavi jubilej i odlazak u penziju

Radiša Mihajlović „Drnda“ iz Požarevca, vlasnik pogrebnog preduzeća „Drnda“, 2. novembra organizuje jubilarnu, desetu „Grobarijadu“, u restoranu „Vitez“.

Prethodna „Grobarijada“

Ovo je treća „Grobarijada“ koja se održava u Požarevcu, a prethodne dve bile su u „Jataganu“ i „Kumu“. Kako nam je rekao Mihajlović, ovom proslavom on će obeležiti 25 godina rada svoje firme i svoj odlazak u zasluženu penziju.

„Očekujem preko 250 gostiju iz Srbije i svih republika bivše Jugoslavije, sem Slovenije, kao i kolege iz Rumunije, Bugarske i Italije. Očekujem i brojne medije, jer i njima šaljemo pozivnice, između ostalih – televizijama HRT, N1 i Prva“, rekao je Mihajlović.

Pozivnica za „Grobarijadu“

Ispred restorana „Vitez“ biće postavljena kočija, ali i moderni „mercedes“, da se vidi kako su se nekad prevozili pokojnici, a kako se to danas čini. Unutrašnjost restorana biće dekorisana u skladu sa proslavom, a biće i torta u obliku mrtvačkog sanduka.

Prošla „Grobarijada“ održana je pre pet godina i tada su u restoranu „Kum“, iznad čijeg ulaza je pisalo „Dobro nam došli, Topalovići“, bile poslužene dve torte – jedna u obliku krsta, a druga kao pogrebni sanduk, koju je domaćin probio glogovim kocem.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker