DONACIJA OPŠTINE: Vatrogasci iz Petrovca na Mlavi dobili novo vozilo, a kada će gradištanski vatrogasci dobiti?

Vatrogasno spasilačka jedinica u Petrovcu na Mlavi, u petak 29. septembra 2017 godine, dobila je vozilo za gašenje šumskih požara i požara na otvorenom, dok u Velikom Gradištu vatrogasci rade u veoma lošim uslovima.

Ovo specijalno vozilo je donacija opštine Petrovac na Mlavi. Primopredaji su prisustvovali Predsednik opštine Petrovac na Mlavi Duško Neginjić, narodni poslanik u skupštini Srbije Miletić Mihajlović, pomoćnik predsednika opštine Saša Živojinović i predstavnici Uprave vatrogasno spasilačke jedinice.

Ovim vozilom za gašenje šumskih požara i požara na otvorenom, vatrogasno spasilačka jedinica u Petrovcu na Mlavi popunila je svoj vozni park, ono što je bitno, je, da će vatrogasno spasilačka jedinica u Petrovcu na Mlavi, delovati i na prostoru susednih opština kad god za to bude bilo potrebe.

U Velikom Gradištu vatrogasno-spasilačke službe imaju na raspolaganju za intervenciju samo dva vozila, od kojih je jedno trenutno više neisparavno nego što je ispravno jer su starosti više od 27 godina. Takođe zaposleni vatrogasci u Gradištu rade i u zaštitnim odelima kojima je istekao rok trajanja, i za sada da bi se rešilo ovo poražavajuće stanje, niti opština, niti država ne preduzima ništa.

TPKNEWS

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker