DO OSTAVKE VUČIĆA I NJEGOVE EKIPE: Peti protest „1 od 5 miliona“ u Požarevcu

Nezadovoljni Požarevljani okupili su se i ovog petka na protestu. Građani, kojih je iz nedelje u nedelju sve više i pored hladnog vremena peti put su protestnom šetnjom dali doprinos borbi protiv lošeg stanja u državi.

Okupljenima su se prvi put obratila dvojica govornika Borislav Prelić, sociolog i jedan je od članova pokreta Slobodnih stanara iz Niša i Božidar Đurović, reditelj Narodnog pozorišta u Beogradu.

– Iako smo dobronamerni nećemo odustati od protesta. Ne smemo oprostiti sve što su zagadili i ukrali nam obraz, dostojanstvo i nadu. Sadašnja vladajuća garnitura u Srbiji ukrala nam je čak i zdravlje i zdravstvo nam je postalo „oaza korupcije“, a siromaštvo je najveći zločin. Socijalna sigurnost je uslov svih uslova. I zbog svega ovoga, ali i mnogo drugih stvari mi nemamo državu, već je na vlasti ekipa huligana. Tome moramo stati na put i nema stajanja. Nikada više ne smemo prihvatiti život bez dostojanstva -, poručio je Borislav Prelić Požarevljanima.

Božidar Đurović, koji je više godina bio selektor na Glumačkim svečanostima „Milivoje Živanović“, istakao je da je u Požarevac uvek dolazio sa radošću i lepim povodima, ali i da je sada došlo vreme da se mirno i gospodski iskaže nezadovoljstvo prema autokratskoj vlasti:

– Na vlasti u Srbiji su sada politički naslednici grupacije koja je vodila zemlju devedesetih godina. Živimo u medijskom mraku, a zvanično smo najisromašnija zemlja u Evropi. Srbijom vlada kriminal i korupcija, a postali smo zemlja kupljenih diploma i jeftine radne snage. Predsednik javno vređa građane koji ne žele da budu njegovi podanici. Zato je krenuo bunt u Srbiji i nastaviće se do ostavke Vučića i njegove ekipe, rekao je Đurović i podsetio da su Srbi kroz istoriju uvek bili narod koji se teško pokreće, ali zato kada se pokrene nema stajanja -. Cilj svih ljudi koji šetaju u Srbiji, kako je zaključio Đurović, je da se mirnim protestima smeni nenarodni režim predvođen uzurpatorom i da se pošalje u istoriju.

Protest je završen počasnim krugom na požarevačkom Trgu oslobođenja i prošao je bez incidenata.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker