VALJALI DROGU PA DOLIJALI: Dileri droge iz Petrovca na Mlavi, iza rešetaka na duže vreme!

Više javno tužilaštvo u Požarevcu podiglo je optužnicu protiv tri lica zbog sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, za koje je zaprećena kazna od 3 do 12 godina zatvora.

Foto: Ilustracia profimedia

Optuženi su Zlatan Nikolić (23) iz Petrovca na Mlavi, Andrijan Mitić (20) iz Petrovca na Mlavi i Robert Vojičić (42) iz Kruševca.

U međuvremenu, zbog priznanja krivice, Robertu je omogućeno sklapanje sporazuma, jer je otkrio ko je vršio distribuciju droge, pa je osuđen na dve godine zatvora. Protiv druge dvojice optuženih vodiće se redovni sudski postupak.

Prema navodima našeg izvora, prvo je uhapšen Zlatan Nikolić, 26. marta u Petrovcu na Mlavi, sa 96 grama droge. On je na saslušanju rekao da droga nije njegova, već je obavljao prenos za Andrijana Mitića, koju je ovaj naručio od Roberta.

Operativnim radom i preko listinga telefonskih poziva, došlo se do saznanja da Nikolić govori istinu, jer je droga na sebi imala Robertov DNK, te je on uhapšen u Kruševcu, i to od strane požarevačke policije.

On je priznao delo i izjavio da je on drogu nabavio za Andrijana Mitića i to od Dejana Asanovića iz Kruševca, koji je u međuvremenu preminuo, a dokazano je da je zaista bio diler droge.

U toj transakciji Zlaten je bio samo prenosnik, a ne krajnji naručilac. Te informacije dobijene od Roberta požarevačko tužilaštvo je proverilo I ispostavile su se kao tačne, pa mu je omogućen sporazum o priznavanju krivice koja mu omogućuje blažu kaznu, što je on I prihvatio.

Više javno tužilaštvo u Požarevcu na ovaj način sprečilo je dalje delovanje cele grupe, jer je uspelo da otkrije naručioca, prenosioca i organizatora preprodaje narkotika.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker