ŠIRENJE TOPLOFIKACIONE MREŽE: Devet miliona dinara investicije u gradski toplovod u Kostolcu

U Kostolcu su u toku radovi na gradnji toplovoda u Bazenskoj ulici, u naselju Kanal“, u koje će se uložiti devet miliona dinara.

Serdžo Krstanoski obilazi radove

Po završetku radova, u ovoj ulici na toplovod će moći da se priključi 22 domaćinstva.

„Prema strategiji razvoja Gradske opštine Kostolac za 2019. godinu, sa projekcijama za 2020 i 2021, predviđen je program širenja toplifikacione mreže.

Posle Bazenske ulice, širenje toplifikacije nastaviće se i u Kobalovoj, u Starom Kostolcu, a zatim će uslediti toplificiranju „Kruga pijace” u Kostolcu“, rekao je Krstanoski prilikom obilaska radova.

On se tom prilikom zahvalio gradonačelniku Požarevca Banetu Spasoviću i njegovim saradnicima koji su odobrili sredstva za realizovanje projekta širenja toplifikacione mreže na teritoriji kostolačke opštine.

„U narednom periodu planiramo izradu projekta toplifikacione mreže za naselja Plaža, Vinogradi i Ostrovo, čime će cela teritorija Gradske opštine Kostolac biti toplificirana. U isto vreme radiće se i rekonstrukcija zastarelih mreža“, kazao je Krstanoski.

Gradnja toplovoda trenutno se sprovodi i u požarevačkim mesnim zajednicama Busije, Burjan i Sopot, gde će se omogućiti priključenje oko 300 domaćinstava.

Vrednost radova, koji obuhvataju postavljanje osam kilometara toplovodnih cevi, iznosi 170 miliona dinara.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker