INTENZIVNO: Dan nam je počeo ledenom kišom!

Republički Hidrometeorološki Zavod izdao je upozorenje na pojavu ledene kiše koja se u pojedinim delovima zemlje očekuje ujutru, a potom i na intenzivnije topljenje snega.

RHMZ upozorava da se ujutru očekuje ledena kiša, a da se do 10. marta očekuje intenzivnije topljenje snega na jugu Srbije, a od ponedeljka, uz porast temperature i pojačanje južnog vetra i u ostalim krajevima.

U Srbiji će danas pre podne biti pretežno oblačno, ponegde s kišom, na severu i istoku Srbije sa snegom ili ledenom kišom. Sredinom dana i posle podne prognozira se kratkotrajni prestanak padavina i delimično razvedravanje. Uveče i u toku noći novo naoblačenje s kišom i snegom.

Vetar će biti slab i umeren, na istoku i planinama jak, zapadni i severozapadni, a tokom dana biće u slabljenju i skretanju najpre na istočni, a uveče i noću na severni.

Najniža temperatura biće od minus pet do tri stepena Celzijusa, a najviša od nule na severu do 11 stepeni na jugu Srbije.

I u Braničevskom okrugu će ujutro biti oblačno, u pojedinim delovima slab sneg ili kiša uz poledicu. U toku dana uglavnom suvo uz kratkotrajno razvedravanje.

Uveče i noću očekuje se novo naoblačenje s kišom i snegom. Vetar će biti slab i umeren, zapadni, posle podne i uveče u skretanju na istočni i severoistočni. Najniža temperatura oko nule, najviša oko dva stepena.

Prema izgledima vremena do 10. marta, u nedelju ujutro i pre podne oblačno s kišom i snegom. Posle podne i uveče kratkotrajno razvedravanje.

Naredne sedmice biće toplije uz čestu pojavu kiše i intenzivno topljenje snega u nižim i brdskim predelima, a postepeno na planinama.

U ponedeljak i utorak u košavskom području i na planinama biće vetrovito.

(Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker