STRAVIČNA IGRA SUDBINE: Četvoro Srba stradalo u nesreći u Hrvatskoj, samo jedan je preživeo

Kruševljani Vladica Rašić (42) i njegov sin Nikola (14), kao i bračni par Žikica (47) i Aleksandra Janković (43) poginuli su u stravičnoj saobraćajnoj nesreći kad je “škoda oktavija” u kojoj su se nalazili sletela s auto-puta Beograd-Zagreb i zakucala se u zaštitnu ogradu u blizini Vinkovaca u Hrvatskoj.

Foto: Screenshot/Facebook

U nesreći je povređen i Dragan Vučićević (28) iz Batajnice, koji je bio peti putnik u automobilu smrti kojim je upravljao stradali Vladica.

Kako su preneli Hrvatski mediji, nesreća se dogodila dvadesetak minuta posle ponoći, a sumnja se da je vozač zaspao za volanom u blizini odmarališta “Bošnjaci”.

– Od siline udara četvoro stradalih putnika je ispalo iz kola. Policija je po dolasku zatekla otvorena sva vrata na olupini automobila. Na mestu suvozača bio je Vučićević, koji je jedini bio vezan sigurnosnim pojasom. Izgleda da je Rašić zaspao za volanom, a brzinometar je ostao zakucan na 140 kilometara na sat. Troje odraslih putnika preminulo je na mestu, dok je dečak po dolasku lekara davao znake života, ali je izdahnuo u bolnici – rekao je izvor.

Kako saznajemo, Rašići, Jankovići i Vučićević nisu se ranije poznavali. Prvi put su se upoznali u četvrtak po podne, kada su krenuli na put bez povratka.

– Vladica i njegov sin Nikola su iz Kruševca krenuli za Ljubljanu i registrovali su se na sajtu Bla bla kar, na kojem su nepoznatim ljudima ponudili vožnju do Slovenije kako bi podelili troškove puta. Sudbina se poigrala sa njima i, eto, stradali su svi. Jedino je dečko iz Beograda imao sreće, a kažu da mu je pojas spasao život – kaže izvor.

U vinkovačkoj bolnici, Vučićević je juče bio u stanju šoka i nije želeo da razgovara sa novinarima. Ali, od našeg izvora saznali smo šta je Vučićević ispričao policiji. On je tražio prevoz do Slovenije na sajtu Bla bla kar. Vučićević je inače pekar po struci i preko prijatelja iz Zagreba uputio se prema Sloveniji gde je trebao da pronađe posao. Noć pre puta je radio, tako da je veći deo puta zapravo prespavao. Kako nam je izvor rekao, on je u automobil oko 23:30 sati seo u Beogradu, i to na mesto suvozača. Kako je bio umoran i neispavan, ubrzo je zaspao i probudio se tek na graničnom prelazu na izlazu iz Srbije.

Ostao je budan do naplatne rampe u Hrvatskoj kada je, kako nam je izvor rekao, video da je vozač skinuo sigurnosni pojas jer nije mogao da dohvati karticu za naplatu putarine. Ponovno je zaspao, da bi ga probudio vrisak kada je video da vozač spava za volanom vozila koje je jurilo autoputem. Vrisak je probudio i vozača koji se trgnuo i naglo skrenuo prvo levo, a zatim desno naletevši pri tome na ogradu koja je vozilo podiglo i ono je poletelo. Škoda je nakon toga pala na travu, proletela kroz zaštitnu ogradu autoputa i udarila u kanal. Sledeće čega se Vučićević seća bio je prazan automobil na kome su bila otvorena sva vrata. Naime, od siline udarca ostali putnici, koji nisu bili vezani, izleteli su iz vozila i poginuli. Bio je dezorijentisan i povređen, ali ipak je uspeo je da izađe iz vozila i preskoči zaštitnu ogradu za divljač. Tu sa strane je sačekao dok nije došla hitna pomoć nakon čega je odmah prevezen u bolnicu u Vinkovcima, ispričao nam je izvor.

Svetlana Rašić, supruga poginulog Vladice i majka pokojnog Nikole, rekla je da je za tragediju čula iz medija. Sa svojim najmilijima se poslednji put čula tri sata pre tragedije.

– Sa mužem i sinom sam se čula u četvrtak oko 22 sata. Posle toga sam očekivala da mi se opet jave i kažu dokle su stigli, ali poziva nije bilo. Onda sam čula na vestima. Pozvala me je svekrva i rekla: “Dođi, dođi da vidiš!”

Počela sam da proveravam na internetu i videla sam da su to oni, moji… – priča uplakana Svetlana i dodaje da je njen sin Nikola silno želeo da sa tatom ide u Sloveniju.

– Suprug je trebalo neke preglede da obavi u Sloveniji, mesečno je odlazio tamo zbog neke operacije na želucu koju je tek trebalo da se uradi. Ja nisam mogla da idem, a mali je toliko hteo da krene! Želeo je da razgleda automobile, da kupe neki. Rekao je: “Tata, hoću ja s tobom, hoću ja” – neutešna je žena.

Ona kaže da će ići u Hrvatsku po tela sina i muža.

– Idem po njih. Vladica je profesionalni vozač, nikada se nije desilo da je zaspao za volanom. Ne znam ljude koji su bili sa njim, odakle su. Krenuli su preko sajta za prevoz Bla bla kar. Vidim da je jedan preživeo, još dvoje je stradalo. Žao mi je.

(Tpknews.com/Agencije)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker